Evdeki tehlikeler bebeği tehdit ediyor

 

Dünydaki istatistikler 1 yaşından küçük bebeklerin evin içinde yaşadıkları ölümle sonuçlanan kaza oranının büyüklere kıyasla daha fazla olduğunu söylüyor. Bebeğinizi evdeki tehlikelerden korumak için dikkat etmeniz gereken 4 ana unsur var. 

 İSTANBUL - İstatistikler 1 yaşından küçük bebeklerin evin içinde karşılaşabilecekleri tehlikelerden dolayı oluşan ölüm riskinin  1-5 yaş arasındakilerden daha  fazla olduğunu söylüyor. Uzmanlar ise ebeveynleri evdeki tehlikelere karşı uyaıyor.

Bebeğiniz henüz emekleyemiyor bile belki ama hareketlenmeye başladığı andan itibaren yerde bulduğu küçük objeleri ağzına götürmesi an meselesi.
“Safe Kids Worldwide” (Tüm Dünyada Güvenli Çocuklar) adlı çocuk güvenlik programının yöneticisi Robin Wilcox  bebeklerin naylon torba, bozuk para, balon gibi nesnelerden uzak durması gerektiğini belirtti. 
 Wilcox evdeki büyük çocukların oyuncaklarının da bebek için tehlike oluşturabileceğini belirtti. Wilcox özellikle düğmeli kıyafetleri ve gözleri olan oyuncakların bu parçalarının yere düşebileceğini ve bebeğinizin bunları yutma riskinin olduğunu söyledi.
Wilcox bebeğin 1 yaşından önce kafasını kısıtlı şekilde oynatabildiği için uyurken boğulma riskine karşı sırt üstü sert bir yatakta yatması gerektiğine dikkat çekti.
ABD Washington şehrindeki “Children's National Medical Center” (Ulusal Çocuk Tıp Merkezi)’nden Dr. Rachel Moon bebeğinizi emzirmek için onunla aynı yatakta bulunabileceğinizi fakat asla 1 yaşından küçük bebeğinizle aynı yatakta uyumamak gerektiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder