Umre Ziyaretimden..



Selamünaleyküm Allah'ın misafirlerini çok seviyorum hangi millet olursanız olun orada birbirinize hürmetle eğiliyorsunuz.. Fotoğraf çekmek çok zor aklınıza bile gelmiyor. Zaten giderken de şarjım kırılmıştı evde doldurduğum şarjı  yirmi bir gün idareli kullandım.. İlk çektiğim poz say yaparken yoruldum oturduğum yerden çektiğim pozlar ama kabeyi ilk yakaladığım poz yukarıdaki zaten çekiniyorsunuz buraya niye geldin diye bakıveriyorlar hemen ama sonra baktim ki herkeste cep telefonu ile tavaf ediyor ben de kameramı çıkardım bir kaç poz yakaladım..Medine'de çekim yasak sürekli çantalar aranıyor....

Sağ kenarda bastonlu olan annem, her millet yanyana  say yapıyor ve kimse kimseye karışmıyor...



Orada o kadar çok çocuk var ki minik bebeler ile tavaf eden anne-babalar gördüm...
Herkesle konuşuyorsunuz işaret dili ile dua istiyoruz birbirimizden gözlerim kalbim aklıma geldikce doluyor sanki o anları bir daha yaşar gibiyim..Hele kâbe'ye bakarak namaz kılın ama mutlaka kâbe'ye bakın secde yerine değil. Vakit namazında eğer hanımlar kısmında yer bulabilirseniz ne alâ ama çok zor.. Erkekler heryeri dolduruyor hanımları bir üst kata gönderiyorlar..
Tavaf namazlarında kâbe'ye bakarak namaz kılmak çok güzel aşk ile kılıyorsunuz inananamıyarak "hala ben burda mıyım Allah'ım" diyerek ağlayarak kılıyorsunuz..
Altınoluk Türkiye'nin kıblesi onun karşısına geçip istediğiniz kadar dua edin.. (genç hacılar için yaşlılar büyük imtihan, sizi size bırakmıyorlar :(   maalesef)..
Oda arkadaşlarınızla, büyüklerinizle, kendi bedeninizle hasta olmamak için mücadele ediyorsunuz hepsi ile imtihan oluyorsunuz ama kâbe'ye gittiğinizde tavafa girdiğinizde herşeyi unutuyorsunuz. Kâbe ile (ben senden nasıl ayrılıcam) diye diye ağlayarak.. Allah (cc) ile bir muhabbetdir öyle güzel ki.. Allah'ım herkese nasib etsin benim de arttırsın o kadar arttırsın ki bu dünya sıkıntılarını unuttursun..Mü'min'in cehennemi dünyaya başka türlü katlanılmıyor benim için en önemlisi muhabet.. Kalbim muhabbetle dolu olunca dünyaya gafil oluyorum.. 


 Bana yorum bırakan kardeşim sana en güzel ceavap bu resimler ve Allah'ın muhabbeti olsun inşaallah gücün yettiği yere kadar ibadete sabret Allah senden haberdar değil mi? Yüreğini ferah tut seni seviyorum Allah yar ve yardımcın olsun.. Belki diğer arkadaşlar bu kadın deli mi? kendi kendine yazıyor ortada yorum yok diye ama yorum yayınlamama izin yok sildiğim için...

 Bu ayet-i kerimeyi paylaşmak istedim;

“Gerçek şu ki, Allah’a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkekler ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkekler ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden saygı ile Allah’tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip herşeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkekler ve kadınlar, Allah’ı durmaksızın çokça anan erkekler ve kadınlar var ya; işte Allah onlara bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.” (Ahzâb: 33/35)

Allah yar ve yardımcımız olsun Sevgilerimi sunuyorum tüm okurlarıma..

10 yorum:

  1. Merhabalar,

    Cenab-ı Hakk, bizleri; Kendi'ne teslim olmuş mü'min erkek ve kadınlardan eylesin inşallah!

    Umreniz hayırlı ve mübarek olsun!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Allah bizede kısmet eder inşALLAH canım, muhteşem kareler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Recep Bey uyarınız için...Yapıcı eleştirileri her zaman beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Siyahkuğum inşaallah senden okumak nasip olur..
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. canım kardeşim,bu yer senin bloğun istemeden seni sansürledim,özür dilerim.hiç kimse farklı algılamasın,emine hanım kendi kendine yorum yapmıyor.ilk defa ALLAH dostu olduğunu bildiğim birine içimi açtım çokta rahatladım benim için yazdıklarını defalarca okudum çok duygulandım.40 yaşındayım,dünya sıkıntıları çeken bir kulum.kendimi ilkolkulu gibi hissediyorum.öğrenecek çok şey var .saygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. Allah kabul etsin ve hepimize nasip eylesin inşallah..

    YanıtlaSil
  7. Allah, ömründe bir kerede olsa hac ve umre ibadetini yapmak isteyen herkese nasip etsin

    YanıtlaSil
  8. Amin, Umre ibadetini yapabilmek çok güzel birşey.

    YanıtlaSil
  9. İnşallah umre hayalini gerçekleştirirsin.
    Hilal Turizm çok yakında 2013 umre programını açıklayacakmış.

    YanıtlaSil
  10. Tursuz umre ziyaretini daha önce hiç tatmamıştım. Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Kendim umreye gittiğim zaman turla gitmiştim. Turla gitmenin avantajı bilen rehberler eşliğinde gidildiği için vaktimizi en iyi şekilde değerlendirebildiğimizi düşünüyorum. Umreyi herkese tavsiye ederim. Ama vakti kısıtlı olan kardeşlerimize tur ile gitmelerini tavsiye ederim. Kendimin gittiği ve memnun kaldığım tur şirketini buraya bırakıyorum.
    umre fiyatları

    YanıtlaSil