Küfür nedir?





agit öztürkTartışma
- Dün 23:59


Küfür nedir? (Kısa)

Küfür, günahların en büyüğüdür. İtikadî küfüre örnekler şunlardır: Allâh’ı yaratıklara benzeterek O’nun uzuvları, şekli, sureti, mekanı veya ciheti olduğuna inanmak ya da Allâh’ın herhangi bir şeye hulul ettiğine inanmak.

Fiilî küfüre örnekler de şunlardır: Kur’ân-ı Kerîm’i çöpe atmak ya da Kur’ân’ı necis veya tiksindirici bir şeyle yazmak.

Lafzî küfüre örnekler de şunlardır: Allâh’a sövmek, Allâh’ın peygamberlerine sövmek, Cibrîl ve Azrâîl gibi meleklere sövmek veya din ile ya da Allâh Rasûlü’nün ﷺ herhangi bir fiili ile dalga geçmek.

Allâhu Teâlâ şöyle buyuruyor:

وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ لَيَقُولُنَّ إِنَّمَا كُنَّا نَخُوضُ ونَلْعَبُ قُلْ أَبِاللهِ وَءَايَاتِهِ ورَسُولِهِ كُنْتُمْ تَسْتَهْزِئونَ لا تَعْتَذِرُوا قَدْ كَفَرْتُمْ بَعْدَ إِيمانِكُمْ
Et-Tevbeh Sûresi, 65. ve 66. Âyetler

Manası: Onlara sorsan “Biz sadece şakalaşiyorduk.” derler. De ki: “Siz Allâh ile, O’nun âyetleriyle ve O’nun peygamberiyle mi alay ediyordunuz?” Sizin özürünüz geçersizdir. Siz, iman ettikten sonra kafir oldunuz.

BU VE BUNA BENZEN İNSANI DİNDEN ÇIKARAN SÖZLERE DÜŞEN KİŞİLER İSLAMA GİRMEK İÇİN KELİME-İ ŞEHADETİ GETİRMELİDİRLER."ESTEĞFİRULLÂH" DEMEK İSLAMA DÖNMEK İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR.İSLAMA GİRMEK KELİME-İ ŞEHADET İ SÖYLEMEKLE OLUR....

Yorum Gönder

0 Yorumlar