SEVGİLİLER GÜNÜ ZİNAKARLAR GÜNÜDÜR





SEVGİLİLER GÜNÜ ZİNAKARLAR GÜNÜDÜR

Hiç İslam’da “Şunların günü” diye bir gün olabilir mi?! “Yetimler günü” diye bir gün olabilir mi? Bu “Bir gün onları hatırlayın, diğer günler sallayın” demektir. İslam “Her gün, her saat herkese hakkını ver” diyor.

Sevgililer günü nereden başlamış? Ona göre bir şey anlatalım ki ayet ve hadislerde hükmü nedir bakalım. Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Uzanmasa şaşardım zaten. Eski Roma’da 14 Şubat bütün Roma halkı için çok önemliymiş. Roma’nın tanrı ve tanrıçalarının… Erkek tanrı yetmedi karıdan da tanrı var. Yaptığın işin nereye gittiğini bilmiyorsun. Tanrılara, tanrıçalara saygı günü falan, şirk bunlar.

“Bunun benimle ne alakası var hocam. Ben karımı tatile götüreceğim” dersiniz şimdi. Karını tatile götür de 364 gün bitti de bugün mü kaldı tatil için?! Niye benziyorsun sen?! Biz sana hindi yeme demedik ki. “Noel gecesi hindi yeme, bir gün evvel ye” dedik. Ama o gece yersen hindiyi, yedin naneyi. Bu da aynı. Senin ne işin var sevgililer gününde tatile gitmekle?!

Zaten laf kötü. Nikâhsız ilişkileri çağrıştıran bir laf.

HİNDİ GİBİ DÜŞÜNME

Tamamen haram. Arada nikâh olmayan bir kadın ile erkeğin birbirine hediye göndermesi, konuşması, kafede buluşması caiz değil. Ancak evlenilecek olur da aileler arasında falan görüşülür. Şeriat elbiseleri giyinmiş vaziyette görmek falan var. Evlilikle ilgili kitaplarımızda yazdık. Ama dini nikâhı yokken samimi olmalar falan caiz değil. “Kafede görüşüyoruz ama halvet olmuyor başkaları da olduğu için” derler. Tamam, halvet olmuyor. Halvet olsa tam haram.

“Yarın bir gün evlilik düşünüyorum ben bununla” derler. Tamam, evlilik düşünüyorsun da hindi gibi düşünme kaç sene boyunca.

CİDDİYET GİDER

Bakarsın, görürsün evlenirsen evlenirsin. Kızla evleneceğim diye 5 sene boyunca kafeye mi gidilir?! Deli misin nesin sen? Bakıyorsun, şehvetleniyorsun doğal olarak. Karşındaki normal biri değil ki. Evlilik düşündüğüne göre cinsel manada bir temayül var. Kafede oturup sürekli suratına bakılır mı?! Tamam, kaşını, gözünü görmek caiz. Kaç defa bakacaksın?! Her gün değişmiyor ya bu! Yani işi de rayından çıkarttılar. “Ben nasıl olsa evleneceğim” diyerek kaç sene görüşmek olmaz. Ciddiyeti, her şeyi gider. Zaten o bakımdan sevgililik diye bir şey İslam’da yoktur.

Eşinse tamam. Habib kelimesi Arapça’da sevgilim manasındadır. Sahabe bunu Rasûlüllâh (Sal­lâllâhu Aleyhi ve Sellem)e söylüyordu.

BENZEMEK YASAK

Dostum, sevdiğim zat manalarında olur. Hanımınsa da aranızda bu ifadeler kullanılabilir. Ama şu an örfte “Sevgilim” dediğin zaman hiç kimse “Karım” manasında anlamıyor. Onun için bu laflardan sakınmak lazım. Mesela sen birinin yanında telefon edersin “Nasılsın sevgilim?” dersin. Karına da “Sevgilim” desen yanındaki adam “Bu başka işler karıştırıyor” der. Yani milleti de günaha sokmaya lüzum yok. Örfe göre sevgili lafı şu an eş için kullanılmıyor.

Nikâhsız da kullanılıyor. Dolayısıyla haramdır nikâhsız sevgililik. Sevgilim demek haramdır demiyoruz ama fitneye sebep olabiliyor.

Hediye aldığın, tatile çıktığın, kafede oturup konuştuğun senin karın değilse tamamen haram var bu işte. “Peki, ben hanımıma bu günde hediye alacağım veya tatile, yemeğe götüreceğim. Bunda ne var?” diyorsan bu da caiz değil. 14 Şubat’ta olmasından dolayı caiz diyemeyiz. Çünkü burada teşebbüh yani benzemek var. Benzemek bize yasak edilmiş.

ATEŞ SİZE DOKUNACAK

Bu Hristiyanlardan geldi bize. İslam âleminde bu konuşulalı çok sene olmadı. 100 sene evvel böyle bir konu bile belki de yoktur. Eski zamanlarda duymuyorduk biz bunu. Sonradan yoğunlaşmaya başladı bu günün kutlanması. Hristiyanlardan geldiği açık. Günün tanrıçalardan, papazlardan belirlendiği açık. Adlarının papazlarla anılmasını isteyen o zaman ki gençlerin kurdukları bir yapı. Bizim ne işimiz var bunlarla?! “O şirk koşanlara azıcık dahi meyletmeyin” (Hûd Sûresi:113) buyruluyor. Yani şekil, gün, gece, moda hepsi giriyor buna. Ne olur sonra? “Onları yakan ateş size de dokunacak.” Siz kâfir değilsiniz ama onlara ebedi yanacak, size de dokunacak. “Sizin Allah’tan gayrı dostunuz olamaz.” Ne işiniz var Yahudi ve Hristiyanların dostluğuyla?!

Sevgililer günü diye bir şey çıkartmışlar. Kim çıkarttı bunu? Papaz Valentine diye biri. Bizim Müslümanlar da birbirine hediye almaya başlamış. Bu papazın çıkarttığı gün, aynı yılbaşı gibi sapık bir gündür. Anneler günü de, babalar günü de böyledir.


MEMLEKETTE MiSYONERLER CiRiT ATIYOR

Bizim Müslüman üreticiler de “Sevgililer günü münasebetiyle büyük bir alışveriş patlaması yaşanıyor. Ben de buna reklam ile falan da katılayım da çorbadan payımı alayım” diyor. Bir tutam sakalı var, “Sevgililer Günü” lafını da yakıştıramıyor kendine. O da bu sefer “Sevenler Günü olsun” diyor.

ZEMİN KAYIYOR

Tamam, sevenler günü olsun da yarın olsun bu yahu. Bu hindiyi sen yılbaşı gecesi yeme, iki gün sonra ye. Bu naneyi niye yiyorsun ya?! Bakın ayarımız kaçar kendimizi bir daha toparlayamayız. Kültür yavaş yavaş kaydı gitti. Zemin kayıyor altımızdan. Memlekette papazlar cirit atıyor yahu. Misyonerler cirit atıyor. Milleti Hristiyan edecekler.

PATENTiNE BAKACAKSIN

Bizim kültürümüz dinden alınma kültürdür. Bu kültür uygundur. Dinden alınan örf ve adetler uygundur. Bu sevgililer günü örf, adet olsa, 50-100 sene gitse gelenek haline gelse uygun olur mu? Olmaz! Çünkü bu günü ortaya çıkaran papazdır. İslam’da böyle bir gün, saat yoktur. Aşure günü vardır.

Çünkü Nuh (Aleyhisselâm)dan geliyor. Rasûlüllâh (Sal­lâllâhu Aleyhi ve Sellem)in bile oruç tutmayı emrettiği bir gündür. Bu örf bizde vardır.

Nereden geldiğine, kaynağına, patentine bakacaksın. “Papaz mı, haham mı çıkartmış beni alakadar etmez.

Ben işin güzel tarafına bakarım” diyorsan İslam’da böyle bir zihniyet yoktur.

Çünkü o güzel tarafın arkasını kazıdığın zaman altında gâvurluk yatıyor.
Seni yavaş yavaş hepten dinden çıkaracak.

Hadis-i şerifte “İnsanlar da hayvanlar gibi yollarda sevişmedikçe kıyamet kopmayacak” buyruluyor. Hakikaten yollarda birbirine sarılanlar, dolananlar, öpüşenler, parklarda yatanlar kalkanlar… Bu şekilde bir hal başladı ve giderek artıyor. Normalleşiyor.

HAYRINI GÖR

Sevgililer gününün karşılığı zinakarlar günüdür. Açılımı budur. Çünkü bunlar nikâhsızlara sevgili diyorlar. “Zaten evlendiğin anda sevgi biter” diyorlar. 10 sene flört ediyorlar da evlendikten 2 ay sonra niye boşanıyorlar?

Çünkü onlar evlenmeden her şeyi yapıyor, evlendikten sonra bir şey kalmıyor. Ama adam görücü usulüyle evlenince, evlendikten sonra peçeyi açıyor, Bismillah diyor.

BUNLARA UYULUR MU?

Ondan sonra ölünceye kadar hayrını görüyor. İslam böyledir. Ama bu gâvurların düzeni nikâhsız muameleleri meşrulaştırmak üzeredir. Şimdi bunlara uyulur mu?!

Editör: Mesut Ertanç - Sorularınız İçin: mertanc@gazetevahdet.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar