Rebiülevvel ayında Mevlid Okumanın ve okutmanın Fazileti


Rebiülevvel ayını nisana sabitlemek yanlıştır. Aynı ramazan ayı gibi tarihi değişir. Kasım/2017 ayındayız ve rebiülevvel ayındayız. Bu ayın faziletini anlatmaya çalışalım.
Rebiulevvel ayı Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya teşrif ettiği aydır. Rebiul evvelin 12. gecesi dunyaya gelmiştir. Osmanlı'dan buyana geçmiş büyüklerimiz hep 12.geceyi ihya ederler..

Mevlidi Şerif her zaman her saat okunabilir ancak ilk gece karşılamak adına okunur. Pazartesi ve perşembeyi cumaya bağlayan geceyi ihya eden ülkeler vardır. Yani haftada iki kere mevlid okurlar ihya ederler. 
Amel edenler kazanır ve dünya amel yeridir. Allah'ın Keremiyle sevinsinler.. 


Enbiyâ Suresi 107.ayetiوَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

O'nun rahmetiyle sevinmemiz emrediliyor. Sevinmek nasıl olur? Sevinmemize ferahlama veya kutlama dersek, bol bol salavat-ı şerifler okuyabiliriz. Zikir yaparak, sadaka vererek, ikram yaparak, hayrat ile olur. 

Mevlid'in faziletleri 
Hz. Sıddık buyuruyor"Mevlid için bir kuruş harcayan cennette komşum olur"

Hz. Ömer buyuruyor: "Mevlide tazim eden İslamı ihya etmiş olur."

Hz. Osman buyuruyor:"Mevlid okutsa yedirip içirip masraf etse Bedir gazalarında bulunmuş gibi olur.

Hz.Ali Mevlid-i "Nebeviye tazim eden okumaya sebeb olan dünyadan ancak imanla çıkar. Cennete hesapsız girer." 

Hz. Hasan Basri buyuruyor:"Keşke Uhud dağı kadar altınım olsa mevlid okunsun diye harcasaydım diye"

Marufu Kerhi buyuruyor: "Kim mevlit okunsun diye yemek hazırlarsa, ihvan kardeşlerini toplarsa, kandil yakarsa (ışık), yeni elbise giyerse, buhur kokutursa, kokular sürünürse Allah-ü Tealâ (cc) Kıyamet günü nebilerle cennete giren ilk fırka ile haşr edecek. Alaı illiyında sakin kılacak"

Sırrı Sakati (Cüneydi Bağdadi'nin hem şeyhi hem dayısı)Hz.buyuruyor: "Mevlid okunan bir yere kim niyet edip giderse o cennete bahçelerinden bir bahçeye girme kasdına yönelmiştir. Çünkü Rasulullah (sav) sevdiği için oraya gitmiştir. 

Resulallah (sav) "Beni seven cennette benimle beraberdir."

Cüneydi Bağdadi hz. buyuruyor: "Mevlidi Nebevinin okunduğu yerde hazır olan ve kadrine tazim gösteren Allah'ın azaplarından eman kurtuluş nail olmuştur. 

İmam-ı Şafi:Mevlidi Şerif için kardeşlerini toplayan yemek hazırlayan, onlara iyilik yapan, rahatına sebep olan Allah (cc) Kıyamet günü sıddıklarla şehitlerle haşreder.

İmam-ı Fahrettin Razi hz. buyuruyor: Kim mevlid okunan bir yerde bulunurda mevlid bir tuzun üzerine okursa veya buğdayın üzerine okursa veya yeniecek cinsten, mutlaka okunan yiyeceklerde bereket zuhur eder. O yediğinden kime ulaşırsa, o yediğinden kime ulaşırsa o durmaz Allahü teala yiyeni affedinceye kadar Mevla ile cihad eder. Allah onu aff edene kadar da sakin olmaz o yediği şey.

Kaynak Vido altta yayınladım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar