İmamın hutbede cemaate Allah-u Teâlâ ve Rasûlüne itaat etmeyi emretmesi yine Allah-u Teâlâ ve Rasûlüne isyan etmekten sakındırması sünnettir.

Gania Benama sur Mosquees

538- İmamın hutbede şunları okuması sünnettir.

İbn Abbas (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: "Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bir gün hutbe okurken şöyle buyurdu:



Hamd Allah'a mahsustur. O'ndan yardım talep ederiz. O'ndan günahlarımızı bağışlamasını isteriz. O'ndan doğru yola ulaştırılmayı isteriz. Yardım olunmayı isteriz. Nefislerimizin şerlerinden ve yaptığımız kötü işlerden O'na sığınırız. Allah'ın hidayet nasip ettiği kişiyi kimse saptıramaz. Kim de saparsa Allah'tan başka kimse onu hidayete erdiremez. Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur. Yine şehadet ederim ki Muhammed O'nun kulu ve elçisidir. Kim Allah'a ve Rasûlüne itaat ederse doğru yola erer. Kim de Allah'a ve Rasûlüne isyan ederse Allah'ın emrine ulaşıncaya kadar azgınlığa düşer."

Kaynak: (El-Beyhakî, Marifetu's-Sünen ve'l-Âsâr, Kitabu'l-cumua'ti:322 no:1741)
4000 Maddede Cem Edilen SÜNNET MÜSTEHAB VE EDEPLER (1.CİLT),CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETİ VE CUMA NAMAZI.. sa:159




539- İmamın hutbede cemaate Allah-u Teâlâ ve Rasûlüne itaat etmeyi emretmesi yine Allah-u Teâlâ ve Rasûlüne isyan etmekten sakındırması sünnettir.

  

Yorum Gönder

0 Yorumlar