Çorum Ziyeretimizden, Sahabeden Maruf Yayan dede, El Hac el Hafız Ebubekir Sıdkı Efendi, El Hac Ali HAydar Efendi ve El Hac Mustafa Anaç Hzlerinin mübarek kabirleri, Çorum Ulu Mezarlık..



Selam ile girdik inşaAllah kabul görmüşüzdür..

Büyük Şeyhimiz El Hac Mustafa Anaç Hazretlerinin mübarek kabri şerifleri daha öncede defalarca geldim ve her defasında dopdolu güzel duygularla ayrıldım huzurundan inşaAllah şefatlerinden mahrum eylemez.. Rufai dersi çekenler mezar taşında yazılı olan, tarikatlarında dersini çekmiş demektir ve rahmeti alır. Bir dersi çeker ama bu altı tarikata bağlıdır..(Rufai, kadiri, Bedevi, Düssuki, Şazeli ve Nakşibendi) Bende Rufai'yim çok şükür. Ben hem kadiriyim onları çok severim. Hem de nakşibendiyim onları da çok severim ama diğer Bedevi, Dussuki ve Şazeli arkadaşlarım olmadı inşaAllah olur:)
 
Kerebi Gazi Türbesi mezarlığı ve çevre düzenlemesi çok güzel.. Heryer tertemiz tuvalet ve abdestlik ihtiyaca yeterli değil. Umarım kadınları düşünerek tuvalet ve abdesthane yapılır.. Abdest alınan yer açıkta kadınlar burada abdest aldıktan sonra hiç ayağa kalmıyacak mı? Yarım tente yapılmış..
Çilehane kimbilir bu mekanda ne teceliller oldu.. Allah'ım bana ve isteyen tüm kullarına da bu tecelilierden nasip eder inşaAllah..
O kadar güzel çiçekler vardı ki ben sadece birkaç tanesini sizinle paylaşıyorum.. Heryerde rengarenk güller var..








Misafir olarak kaldığımız evin sahibesi buraya eşi hazine aramaya gelmiş ve "Taş attığınız zaman dibine indiğinin sesini duymadım o kadar derin" demiş korktu vazgeçti geldi..dedi.. Burada hazine varmış hurafede olabilir. (Altından saban varmış..)

Bulutlar ve hava çok güzeldi...

Allah yar ve yardımcımız olsun..

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. sizinle beraber olmak çok güzeldi hocam.herşey için teşekkürler.bana cemaat sıcaklığını yasattinız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adınızı yazmamışsınız çok merak ettim.. Allah Razı olsun bu sıcak yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Emine Hanım Merhaba
    Bana Hacı Mustafa Anaç Hz.lerinin ve Maruf-u Yayan Dede Hz.lerinin mezar adreslerini verebilirmisiniz veya konum sağlayabilir misiniz? Bu Cumartesi Ankara'dan Çorum'a gelip ziyaret etmek isterim.
    Ayrıca Gara Şeyh Hacı Bekir Baba, Ahıskalı Şeyh Ali Efendi (Şeyh Ali Ahıskavi, Hıdırlık Şeyhi Abbas Efendi ve diğer Kadiri ve Rufai şeyhlerinin kabirleri hakkında bilginiz varsa paylaşınız ziyaretlerine nail olalım inşallah.
    Saygılarımla
    Süleyman
    ssevincgil@gmail.com

    YanıtlaSil