5. Sınıflarda Başörtüsü Normal mi?




ahmet ziyaettin torosHerkese açık olarak paylaşıldı - 26 Eyl 2014



İlk olarak ESMA GÜMÜŞ paylaştı:

5. Sınıflarda Başörtüsü Normal mi?
Geçen gün sokakta giderken, benimle aynı yönde yürüyen bir gurup kadın arasındaki konuşmaya ister istemez kulak misafiri oldum. Okullarda başörtüsü serbestliğini konuşuyorlardı.
İçlerinden birisi üniversitelerde ve kamuda serbest olduğunda yeterince tepki verilmediğinden yakınırken, bir başkası bunun liselere de sıçrayacağı belliydi zaten dedi. (anlaşılan ortaokulu da kapsadığından habersiz) Diğerleri tarafından hemen: "Ne lisesi Funda, ne lisesi! 10 yaşında.. daha 10 yaşındaki çocuklar takacakmış!" diye uyarıldı.
Funda hanımın yaşadığı âni şok ile diğer kadınların ona anlatma heyecanına tanıklık ederken, konuştukları konunun başını kaçırıp, sadece son cümleleri işiten birisi olsa ne düşünür acaba diye kendi kendime sordum.
Sanırım “Çocuklarımızı tehdit eden çok ciddi bir tehlike var herhalde ondan bahsediyor olmalılar.” derdi. Çünkü öyle bir anlatıyor hanımefendiler ki, sanırsın uyuşturucu kullanım yaşı düşmüş onu konuşuyorlar!
Sadece bu olaydan dahi başörtüsüne kökten karşı olanların yıllar boyu topluma uyguladıkları algı yönetiminin hala etkisini sürdürdüğü açıkça gözüküyor. Bazı medya kuruluşlarının düzenli olarak pompaladığı şeriat geliyor, İranlaşıyoruz gibi korku odaklı haberler sayesinde insanlar dini motifler ile aralarına öyle duvarlar örmüşler ki, İslamiyet’i çağrıştıran herhangi bir şey söz konusu olduğunda hemen cephe alıyorlar.
Hele ki mevzu bahis çocuklar olduğunda “Aman canım daha el kadar çocuk onlar” deniyor. Sanki zararlı bir şeymiş gibi korumacı bir yaklaşım sergileniyor.
Allah aşkına etrafınıza bir bakın çocuklarımızı korumamız gereken ama nedense çoğu zaman dikkat etmediğimiz pek çok şey yaşanmıyor mu?
Mesela daha el kadar dediğiniz çocuklar yasak aşk dizilerini takip ediyor.
Ünlülerin geçmişte yaşadığı ilişkileri tek tek ezbere sayıyor.
Güzel gözükmek uğruna daha çocuk yaşta zararlı maddeler kullanıyor.
Kimisi daha zayıf olup istediği elbiseyi giymek için sağlığını hiçe sayarak aç geziyor.
Baya baya şehvet içeren şarkılar dillerinde geziyor.
Gerçek hayatına dair hiçbir şey bilmediği insanlarla internetten tanışıp buluşabiliyor.
Sosyal hayatı ilgilendiren daha nice örneklerle çoğaltılabilecek sorunlar üst üste binmiş çocuklarımızın üzerine hücum ederken, bunların hiçbirisi sizi yeterince tedirgin etmiyor da bir tek başörtüsünden mi bu denli tedirgin oluyorsunuz?
Cenab-ı Hakkın Kur'an âyetiyle sabit bir emriyle aranızda mesafe var. Çocuklarınıza da hiçbir şekilde yakıştıramıyorsunuz. Bir tehlike olarak algılıyorsunuz, tamam anladık. Fakat diğer bir yandan büyük bir özveriyle başörtüsünden koruduğunuz çocuklarınızın ne kadar hayâsız insan varsa özenip tüm ahlaksızlıklarını taklit etmeleri sizi hiç endişeye sevk etmiyor mu?
Uzmanlar uyarıyor: Özellikle medya organlarında ve reklamlarda cinsel teşhirin çoğalmasına bağlı olarak psiko-seksüel uyarımın artmasıyla çocuklarda ergenlik yaşının kontrolsüz bir biçimde düştüğünü söylüyorlar.
Yüzlerce sorun hayatın her alnına yayılmış evlatlarımızın hem dünyasını hem de ebedi hayatlarını tehdit ederken başörtüsüyle uğraşmak hiç akıl kârı mı..?
“KÜÇÜCÜK ÇOCUĞUN NESİ VAR Kİ, NESİNİ SAKLASIN” SORUNSALI
Dikkat edin aldatılma tamda “Aman canım onlar daha çocuk”, “Bu yaşta da olur mu?” türü cümlelerle başlıyor. Çünkü bu tarz cümleler ilk duyulduğunda insanlara (hele ki dinini yeterince bilmeyen insanlara) mantıklı gibi geliyor.
Eğer dediklerinde bir hakikat bulunsaydı o zaman Peygamber efendimiz (s.a.v.) dini eğitimin küçük yaştan itibaren verilmesi gerektiğini, aksi takdirde etkisinin olmayacağını söyler miydi hiç?
Zaten dikkat edilse bu tür cümleleri kuranların çoğu, bahsettikleri çocukluktan çoktan çıkmış olmalarına rağmen Allah’ın emirlerine kendileri de uymuyor. Kimileri tamamen perde çekmiş ne söylesen tesiri yok. Kimileri de âyetlerin orasını burasını eğip bükerek aklı sıra fetva vermeye kalkıyor.
Çok bilenler önce dünyanın binbir türlü aldatıcı metasının içinde yetişen çocukların, İslam terbiyesinden yoksun yetiştikleri takdirde, büyüdüklerinde nasıl adapte olabileceğini bir açıklasınlar.
Herkesin malumudur ki yaş ilerledikçe hem ibadetleri yerine getirmek hem de örtünmek zorlaşıyor. Zaman geçtikçe hayatında adeta devrim gibi bir karar vermesi gerekiyor.
Kız çocuklarına gelirsek: Başını örtmesi ile açması arasında olağanüstü bir durum varmış hissinden uzak olması lazım. Her şeyden önce rahat olması lazım. Bir gün örter, ertesi gün açar. Bir başka gün tekrar örter-açar. Bu yaşı küçük olan kızlar için normal bir süreçtir.
Yazının başlığına dönecek olursak 5. Sınıfa giden bir kızın örtünmesi gayet normaldir.
Anormal olan bir şey varsa o da örtünmeye karşı olanların bütün bu gerçekleri bilmelerine rağmen, sırf zihniyet çatışmasından başörtüsüne düşman olmalarıdır. Pek çoğunun zihninde Kur’andaki mümin kadın tarifi bu zamanda kabul edilemez olarak yer edinmiş. Yılların biriktirdiği önyargılarını aşamıyorlar.
Yıkın artık şu duvarlarınızı!
Bugüne kadar “kafaya başörtüsü takanlardan” hiçbir zarar gelmedi. Ne geldiyse “kafayı başörtüsüne takanlardan” geldi.
Cenab-ı Hak evlatlarımızı âhir zamanın fitnesinden korusun.. Kör gözlere de basiret versin..
Ahmet Zübeyr Yüce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder