Allah’a İsyanın Adı Ne Zamandan Beri Çağdaşlık Oldu





ahmet ziyaettin torosHerkese açık olarak paylaşıldı - 08:13



İlk olarak DamLa NuRDaN paylaştı:


Allah’a İsyanın Adı Ne Zamandan Beri Çağdaşlık Oldu

Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan beri Türkiye’de inançlarına göre iki kısım Türk halkı yaşıyor.

1. Allah’a Peygambere, imanın ve islamın şartlarına inanan islamı yaşamaya çalışan, yaşamasada inancı ve saygısı olan kesim.

2. Allah’a Peygambere inanan, dinin emir ve yasaklarını bilmeyen, bilmekte istemeyen, Allah’ın emir yasaklarına ve bunlara uyanlara düşmanlık eden kesim.

İşte bu ikinci saydığım insanlarımıza göre:

-Allah’ın Kuran’daki Nur suresi31 , Ahzab suresi32,59 ayetlerindeki emrini dinleyerek başını ,vücudunu kapatıp tesettüre giren hanım kardeşlerimiz, onlara göre örümcek kafalı, geri kafalı, yobaz, çağ dışı kalmış insanlardır.
Kendilerine göre ise başını, vücudunu açan son derece çağdaş ve modern bir insandır.

-Çağdaş yaşamı destekleme derneğinin başkanı olan bir kadın bir mitingte halka şöyle sesleniyor:”Bu ülkede çocuklar ve gençler namaz kılmamalı, bu ülkede çocuklar ve gençler bale yapmalı.” Kendilerine göre Allah’ın emri olan namaz geri kafalılık yobazlık. Bale yapmak ise çağdaşlık sayılıyor. Onun için okulda namaz kılan öğrenciler, bir suç işlemişler gibi basında yaygara kopartıldı.

-Kendilerine göre Kuran okumak, bindörtyüz küsür sene önce inen ayetlere göre yaşamak geri kafalılık, yobazlık. Roman okumak ise çağdaşlık.

-Kendilerine göre “Selamun Aleyküm” diye sünnet olan Allah’ın selamını vermek, geri kafalılık, yobazlık. Günaydın, tünaydın ise çağdaşlık.

-Kendilerine göre düğünlerde, toplantılarda sünnet olan haremlik selamlık uygulaması, geri kafalılık yobazlık. Kadın erkeğin karışık birlikte eğlenmesi, dans etmesi çağdaşlık.

-Kendilerine göre düğünlerin, eğlencelerin İslami usüllere göre yapılması, eğlencelerde içki içilmemesi, şarkı türkü söylenmemesi geri kafalılık yobazlık. İçkilerin su gibi içildiği, vur patlasın çal oynasın, şeklinde yapılan düğün ve eğlenceler ise çağdaşlık.

-Kendilerine göre Peygamberimizi, sahabeleri, alimleri, osmanlıyı örnek almak geri kafalılık. Hıristiyan batı alemini örnek almak ise çağdaşlık.

-Bakınız Allah Kuran’da, örnek alınan Hıristiyan ve Yahudiler için ne buyuruyor; “Ey iman edenler, yahudiler ve hıristiyanları dost edinmeyin, onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. İçinizden her kim onlara yardaklık yaparsa muhakkak o da onlardandır" Maide suresi 51

“Sen onların milletlerine (Dinlerine) tabi olmadıkça, yahudilerde hıristiyanlarda senden asla hoşnut olmazlar " Bakara suresi 120

“Ey iman edenler, o kitap verilenlerden (Hıristiyanlardan, yahudilerden) herhangi bir gruba uyarsanız, sizi inandıktan sonra döndürür kafir yaparlar.”
Al-i İmran suresi 100

“…Kitap verilenlerden (hıristiyan,yahudi)…iman etmeyip küfredenler muhakkak cehennem ateşindedirler. Orada ebedi kalacaklardır.”
Beyyine suresi 1…6

-Cennet için çalışan insanların peşinden gitmek cenneti, cehennem için çalışan insanların peşinden gitmekte cehennemi kazandırır.

Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor:”Bir millete kendini benzetmeye çalışan o millete mensup sayılır.” (Tirmizi)

Son birkaç yıldır Hıristiyan batı alemini örnek alma ve onlara özenme, ülkemizde hız kazanmıştır. Bunu görmek için sadace çevremizdeki insanlara özelliklede genç kuşağa bakmamız yeterlidir

.Giyim tarzları: Genç kızlarımızın başında baş örtü altında dar kot pantolon. Delikanlılarımızın giydiği avret mahalini kapatmayan pantolonlar.

Saç modelleri: Türklüğe ve Müslümanlığa yakışmayan saç traş ve modelleri.

Müzik Tarzları: Kılasik türk sanat ve türk halk müziğinin yerine, pop, rap, metal vb. müziklerin dinlenilmesi.

Konuşma Tarzları: Türkçenin içine değişik yabancı kelimeler sokularak saf Türkçenin unutulması.

Bunları daha da çoğaltabiliriz. İnsanlarımızın bu hale gelmesindeki en büyük pay şüphesiz, basın, gazete, televizyon ve internettir.

Tabiî ki Avrupa Birliği yoluna baş koyan siyasileride unutmamak gerekir. Açıkcası ben Türkiye’nin geleceğinden umutlu değilim.

Bizi tarih boyu savaş alanlarında yenemeyenler, çeşitli oyunlarla bizi islam’dan uzaklaştırıp, kaleyi içten feth ettiler. Biz, artık eski biz değiliz!

Bir an önce toparlanıp aslımıza dönelim. Yoksa bizi hiçde iyi günler beklemiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar