Bayramın Ardından


Herkese Merhabalar

Giden bir ramazan bayramının ardından bakıyoruz hayata umarım yüzümüzden tebessüm eksik olmuyordur. .

Sabretmek yoklukta değil aslında varlık içinde de kendini gösteriyor. Sağlık, gençlik, güzellik, namus, mal, makam vs..
Bunlar elimizdeyken sahip olmak gerek.. Kaybettikten sonra  önce kendimize olan saygımızı yitiriyoruz.

Şeytan, cennette tüm makam mevki mal mülk sahibiyken sapıttı. Şimdi ise güzelliklerinden bakmaya kıyamadığımız evlatlarımız; sahip oldukları değerlerin farkında değiller.. Şöhret uğruna instagram, facebook da çok özel paylaşımlarıyla ya da filmlerde reklamlarda avuçlarımızdan cehenneme kayıp gidiyorlar.. 

Güzelliği ve zarafetiyle dillerden dillere şöhret bulan Hazreti Hifa gibi "Ya Rasûlüllâh bana cennete götürecek bir şeyler öğret." diyenlerden olsalardı hem dünya hem de ahiretlerini kurtarmak için çırpınsalardı.

Bir nesli internete heba ediyoruz bu kesin =(

Sabrı hatırlamak gerekiyor. Önemli bir detay Allah sabredenle beraberim diyor.
Sahip olduklarının kıymetini bilmek en büyük sabırlardandır.
Sadece dünya için değil ahiretin için elindekilerini sabırla kullanmak gerektiğini bilmek gerekiyor. Allah sana her ne verdiyse bunu geri alacak unutma !
Hesabını soracak verdiklerini nerede kullandın!
Cevabın hazır mı?

Ömür sermayemi aklımı, bedenimi ve imanımı dinime hizmet yollarında kullanıyorum diyebilmeli insan.
Yunus Suresi 57.ayet-i Kerime de nlar! Muhakkak ki, size Rabbinizden bir öğüt ve gönüllerde olana bir şifa ve mü’minler için bir hidâyet ve bir rahmet gelmiştir.
Ey insanlar! Muhakkak ki, size Rabbinizden bir öğüt ve gönüllerde olana bir şifa ve mü’minler için bir hidâyet ve bir rahmet gelmiştir.
يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّاسُ قَدْ جَآءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَآءٌ لِّمَا فِى ٱلصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ
Yâ eyyuhen nâsu kad câetkum mev´ızatun min rabbikum ve şifâun limâ fîs sudûri ve huden ve rahmetun lil mu´minîn(mu´minîne).
Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi.
Ey insanlar! Muhakkak ki, size Rabbinizden bir öğüt ve gönüllerde olana bir şifa ve mü’minler için bir hidâyet ve bir rahmet gelmiştir.

Görüşmek üzere...☆.•*☆* ☆.•* YÜREKTEN SEVGİLER..•->❥
Allah yar ve yardımcımız olsun.. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar