İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Mübarek mekanları ve Şifa kuyusu



Beni en çok etkiliyen ziyaret yerlerinden biri.. Her zaman  İbrahim Hakkı Hz.'lerine karşı gizli bir muhabbetim olmuştur. Onun hayatını anlatan filmini seyretmiştim ve "O'nu arıyorum" diyerek Hakk'ı araması ve şeyhinin himmet ve garetleri ile nice makamlara ulaşması müthiş bir şey.   Marifetname ve İnsanı Kâmil adlı kitapları beni ençok etkileyen eserlerdendir. Herkese okumalarını tavsiye ederim..

Aşağıda şifa kuyusunun resmi var. Orayı da tesadüf bulduk. Zülfiye hanım kardeşime teşekkür ederim ben geri dönelim dedikçe o azimle " biraz daha gidelim"dedi ve çocuklara sorarak bulduk, hatta otobüsten çok uzaklaştık.
Bulduktan sonra arkadaşlarımıza su taşıdık ve içirdik, tekrar yakın arkadaşlarımla ile suları doldurduk ve otobüse taşıdık sanki hazine bulmuş gibiydik.
Arkadaşlarımızın birkaçı "biriki damla su şişeme damlatsanda yeterli " demeleri hiç aklımdan çıkmıyor. Bu suları sevdiklerime de ikram ettim. 
(Hala bitirmedim az az kullanıyorum.)   


Gezdiğimiz her yer maniviyat yüklü nereye ayakbasacağınızı şaşırıyorsunuz. Sanki evliyaların elinin altında özel korumalı bir bölge gibi.


Heryerin resmini çekmek istedim elimden geldiğince çünkü heryer maneviyat dolu...

İbrahim Hakkı Hz.lerinin eserlerini herkes anlayamadığı gibi dil uzatanları da  çok...Allah Hidayet versin ne diyelim.






İbrahim Hakkı Hazretleri Tillo'nun tepesine harçsız bir duvar yaptıdığını biliyorum ve duvara bir pencere de yapar her yıl iki kere 21 Mart diğer tarihi hatırlamıyorum. Güneşin ışıkları bu köye vurduğu zaman Tillo bu duvarın gölgesinde kalıyor. Bu duvardaki pencereye bir mercek yerleştirir hazret, merceğe gelen ışınlar hocası İsmail Fakirullah'ın sandukasının başında ki işaretlediğim yere geliyor. Mercek ayarı bozulmuş ve kimse düzeltemiyor ve buraya bayramlarda gelmek lazım yöre halkının bayramlaşmasını ve şeyhlerin ziyaret ettiği mekanlar...





Avizesine kadar özenmişler tertemiz ve maneviyat dolu bir mekan

Koruma altına hatta restore edilecek mekanlar ama içinde barınan insanlar var...İnşaallah dualarımız vesile olur..

Ben resmi çekene kadar kaçtılar..

Müthiş bir işçilik inşaalah koruma altına alınır.





İsmail Fakirullah Hz. Bir eve taziye ziyaretine giderken düştüğü kurumuş bir kuyuken sular kaynayıp coştuğu, bir şifa kaynağı bu kuyu.. Hazret'e nice yüksek makam ve mertebelere bu mekan da  nasib olmuş.
Rabbim ziyaretimizi mübarek eylesin hidayetimize vesile eylesin inşaallah!

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Emine hanim size inanin cok özeniyorum, ne kadar mübarek mekanlari ziyarette bulunuyorsunuz masallah, ben uzakta oldugum icin gidemiyorum, o sudan bende kana kana icmek isterdim dogrusu, bundan güzel hazinemi olur.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Cumhuriyet Bayramımızı kutlar; sağlık,huzur ve mutluluk içinde daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlamanızı can-ı gönülden dilerim.

    "Değirmenden Mektup Var" isimli blog sayfamın http://yazblogcu.blogspot.com olan link adresi; http://degirmendenmektupvar.blogspot.com olarak değişmiştir.

    Selam ve dualarımla.
    Recep Altun

    YanıtlaSil