Dinler arası diyalog çalışmasını bir Hristiyan papazına sormuştum. "Bu çalışma sizde ne değiştirdi? "


Mesut Demiran

AYETLER
  -  21:37
 
Arkadaşlar,
Dinler arası diyalog çalışmasını bir Hristiyan papazına sormuştum. "Bu çalışma sizde ne değiştirdi? "
Bana verdiği cevap herşeyi özetlemişti. "Bizler Muhammed'i peygamber olarak kabul etseydik zaten Müslüman olurduk. Biz değil siz değişeceksiniz!"

Arkadaşlar, şimdi bu diyalog kapsamında faaliyet gösteren Fethullah Gülen'e, haham ve papazlar şu soruyu sormakta kendi inançları gereği haksız sayılmazlar. "Sizler inancınız gereği tesettüre giriyor, namaz kılıyor, oruç tutuyorsunuz vs. Muhammed'i tasdik etmeyenin kafir olduğunu iddia ediyorsunuz. Peki bu sizi cennete götürürken yahudi ve hristiyanları cehenneme mi götürecek? Böyle bir diyalog ve hoşgörü olabilir mi?"

İşte bu durumda, diyalog çalışmasına sadık kalan Fethullah Gülen, hoşgörü ve diyalog iklimi adı altında, tesettürü teferruat ilan ediyor, yahudi ve hristiyanlarla alakalı ayet ve hadislerin ise hükmünü kaldırıp bugünkü gayrimüslimleri kapsamaz diyor.
Oysa ki Allah Teâlâ Hazretleri (c.c) son din İslam ve kitabı Kur'an'ı Kerim'i kıyamete kadar koruyacağını vaad ediyor.

“İslam’a çağrıldığı halde, Allah’a karşı yalan uyduranlardan daha zalim kimdir? Allah, zalim bir kavmi hidayete erdirmez.” (Saf 7)

“Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)

“Yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur” dediler; Hıristiyanlar da: “Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (9/30)

"Her kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve o son günü (bunlardan birini) inkâr ederse, muhakkak ki o, pek uzak bir sapmayla sapıtmıştır.” (Nisa 136)

Yorum Gönder

0 Yorumlar