Kıyametin alâmetlerinden biriside zinanın çoğalmasıdır




Ismail OzdemirRESİMLER VE VİDEOLARIMIZ
- 18:23


Alâmetlerden biriside zinanın coğalması ve insanlar arasında yayılmasıdır. Rasulullah (sav) bunun kıyamet alametlerinden olduğunu haber vermiştir.
Buhari ve Müslim de, Enes (ra)’dan, Rasulullah (sav)’in şöyle buyurduğuna dair bir rivayet vardır: “Kıyametin alâmetlerinden biriside zinanın çoğalmasıdır”
Ebu Hureyre (ra) Rasulullah (sav)’den şöyle rivayet etmiştir: “İnsanların üzerinde bozuk yıllardan oluşan bir zaman gelir… o zaman fuhuş yayılır”.
Bundan daha kötüsü zinanın helal sayılmasıdır. Buhari ve Müslim’de Ebu Malik el-Eş’ari (ra)’dan rivayet edilen hadiste, O Rasulullah (sav)’i şöyle derken duymuştur: “Ümmetimin içinde zinayı ve ipeği helal sayacak kavimler olacak”.
Ahir zamanda mü’minlerin yok olmasıyla insanların en şerlileri kalacaktır. Ve bu insanlar hayvanların sokak ortalarında birleştikleri gibi birleşeceklerdir. Nitekim Nevvas (ra)’dan rivayet edilen hadis şöyledir: “İnsanların en şerlileri kalır, hayvanların birleştikleri gibi sokak ortasında birleşirler. Kıyamet işte bu insanların üzerine kopar”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder