Allah'a giden yol sevgiden geçer


Allah'a giden yol sevgiden geçer.
Sevmek, Allah ile özdeş bir anlam taşır.
Sevgi varsa, orada ruhunuz vardır.
Ruhunuzun bir hasletidir sevgi, en büyük hasletidir.
Ve sevgi varsa, ruhunuz varsa; orada Allah vardır.
Öyleyse, etrafınızdaki insanları seviyorsanız, bilin ki Allah’ı da seviyorsunuz.
Eğer etrafınızdaki insanlardan nefret ediyorsanız, Allah'a olan sevginiz az demektir.

Ne zaman ki çevrenizdeki insanlara karşı, onlar size nasıl davranırsa davransınlar, sempatiyle yaklaşıyorsanız. Onlara karşı duyduğunuz sevgiyi hissediyorsanız kalbinizde... Onlar size kötü davranabilirler, yanlış yapabilirler; buna rağmen, o insanları sevebiliyor musunuz? işte o zaman siz Allah’ı seven ve Allah tarafından sevilen birisisiniz. Bu, sevginin dışa vuruşudur.

Allahû Tealâ sevmenızi istiyor, nefret etmenizi değil! Allah’ın yolunda sevgi vardır. Kinin, nefretin, düşmanlığın kalbinizden sökülüp atılması, Allah’ın temel emridir. insanların kalbinden kini, nefreti, buğzu aldığını söylüyor; aldığı seviyeye ulaşmış olan bir kişinin kalbinden, bunların hepsinin alındığını söylüyor.

Sevgi Allah’ın bir muhteşem ni'metidir.
Sevgiyi geliştiren temel faktör, Allah'a karşı onun var olması.
Allah’ı seveceksiniz... Daha çok seveceksiniz... Daha çok seveceksiniz... Hoşlanmadan başlayan bir merdiven üzerınde; hoşlanmadan sevgiye, sevgiden aşka, aşktan hayranlığa yürüyeceksiniz. Allah'a karşı, bunu duyarsınız.
Sonunda duyacağınız şey, hayranlıktır. Küçüğün, büyüğe hayranlığı söz konusudur. Aşağıda olanın, yukarıda olana hayranlığı söz konusudur.
Rütbesi küçük olanın, rütbesi büyük olana hayranlığı söz konusudur.

Hayranlıkta eşitlik yoktur. Öyleyse, Allah'a karşı son duyacağınız his, en üst noktada hayranlıktır. O'nun her şeyine hayran olursunuz. Size yaptığı, sizin üzerinizde vücuda getirdiği her şeyin, muhteşem bir dizayn olduğunu ve sadece sizi mutlu etmeye yönelik olduğunu yaşarsınız. Tek bir hedefi vardır; hepinızi ayrı ayrı mutlu kılmak... Ama dikkat edin ki; size ulaştıracağı her şeyi, sizin iradenızle, sizin talebinız üzerine ulaştırmak ister. Sebepleri O halkeder. Sebeplere sarılmak ve güzeli aramak...

Sevgi; o, sizin seçiminizdir. Sevmeyi, iç dünyanız istemelidir. Dikkat edin! Sakın, sevgi ile arzuyu birbirıne karıştırmayın. Sevgi, ruhunuzun hasletidir; ihtiras, nefsinizin afetidir. Arzunun şekilenmiş bir dizaynı... Dikkat edin! Allah yolunda, geçerli olan ruhunuzun hasletleridir. Ruhunuzun hasletlerı...

Muhakkak ki Allah’ı sevdiğiniz zaman, bütün perdelerin adım adım kalkacağını göreceksiniz, yaşayacaksınız. Sevginiz, zikrinize paralel bir seyir takip eder. Zikrinizin artışı, sevginizin artışıdır. Zikrinizin artışı, Allah'a karşı duyduğunuz sevgiyi mutlaka arttıracak olan bir özelliği taşır. Bu ise Allah'tan yansıyarak, reflekte edilerek başka insanların üzerine dönüşür, onları da seversiniz.

Bir gün göreceksınız ki; sizi sevmeyenleri de sevmişsiniz. Bir gün göreceksınız ki; sizden nefret edenler de sizin sevginizin içinde yer alır; onları da seversiniz. Bu öyle bir dizayn ki; sevdikçe sevilirsiniz.

Hepinızi çok ama çok seviyorum...

Yorum Gönder

0 Yorumlar