Eshab-ı Kehf

Ziyaretçisi çok olan bir yer ve kalabalık günün her saatin de ziyaretçi var.



Eshab-ı Kehf ( Yedi Uyurlar Mağarası )

İçel’de Tarsus ilçesinde bulunuyor. Tarsus’un Ulaş Köyü yakınında yer alıyor. Hem Müslümanlar hemde Hıristiyanlar için önem arz ettiğinden her iki taraftanda ziyaretçiler bulunuyor. Kuranı Kerimde bir Sureye adını vermiş. Bu mağaranın özelliği Tek tanrıya inanan 7 gencin buraya sığınmasıdır. O dönemde çok tanrılı inanç yaygınken bu yedi genç tek tanrıya inanmış ve tepki toplamışlar. sığındıkalrı mağarada uyuyan Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debrenuş, Kefeştetayuş ve köpekleri 300 yıl kadar taş kesilip burada kalmışlardır. Aradan o kadar yıl geçipte uyandıklarında durumu farketmeyip aralarından birini ekmek almaya gönderirler. Fakat bu kişi yakalanır. Onunla birlikte gelen kişiler mağarada yedi yavrulu bir yuvadan başka bir şey görmezler. Bundan dolayı mağaraya yedi uyurlar mağarası ismi verilmiş. Daha sonra 1873 yılıda Mağara üzerinde bir cami ve üç şerefeli bir minare eklenmiştir. İnsanlar bu mücizevi durumdan çok etkilenerek birçok yerde bu mağaranın versiyonları bulunuyor.




Ashab-ı kehf mağaralarının birçok yerler de olduğu söyleniyor tabii doğrusunu Allah bilir..Diğer çektiğim fotoğraflar net değildi yayınlayamadım...


Etkilenmemek mümkün değil mağaranın en diplerine girenler vardı ama ben nefes darlığı çektiğim için giremedim...


Rabbim tarafından uyku sırasında sağa ve sola çevrilerek yıllar yılı uyudukları gibi, ışığından rahatsız olmasınlar diye de yine Allah tarafından güneş, doğarken mağaranın sağına meyledip, batarkende sol taraftan onlara isabet etmeden geçermiş. Köpekleri Kıtmir’de ön ayaklarını uzataraktan mağaranın girişinde yatarmış..

Allah tekrar gitmeyi nasib eder inşaallah..

Yorum Gönder

0 Yorumlar