Dikiş Dersleri


Dikiş kursunda ilk senem olduğu için çok acemiyim ve tecrübesizim. Ama bu bir adımdır çok şükür başladım inşaallah başarılı olurum.
Dikişlerimi yayınlamayı düşünüyorum herhangi bir yanlışımda hiç tereddüt etmeden işin uzmanı olan arkadaşlarım müdahale edebilirler. Benimde güzel öğrenebilmem için yapılan düzeltmeler çok önemli ayrıca belirteyim.
Çok yavaş dikiyorum çünkü singer ve overlog makinalarına ilk defa oturdum herşeyin acemisiyim yaşım 44 ama hayat dolu bir insanım.
Rabbimin verdiği ömür sermayesini en tasarruflu nasıl kullanabilirim ve insanlara, sevdiklerime nasıl faydalı olabilirim, internete bile artı olmak var kopyalama ile internet çöplüğüne bir atık olmaktansa az - öz bana ait güzel bir günlük ve çocuklarıma bırakabileceğim çok özel bir blog olsun yani herzaman çalışmak lazım diye düşünüyorum. 

Bu arada ibadetlerimi de aksatmadan yola devam inşaallah her yaptığımızda Allah'ın rızası olunca hem daha zevkli hemde daha başalı olur insan..
Şimdi kursa gidiyorum gelince bismillah yayına başlıycam inşaallah!
Allah'a emanet olun.

Önce bir temel etek dikiyoruz kolay bir model ölçü almayı öğreniyoruz.
* Dikmeye karar verdiğimiz etek modelin etek boyunu alıyoruz,
* Kalça ölçümüzü alıyoruz çıkan sayıyı ikiye bölüyoruz.
* Ölçülerimize göre bir dikdörtgen olacak
etek boyu Örnek: 60 cm yapalım kalıp kağıdını boydan kullanalım..
Belimizin ölçü     :70cm
kalça                   :94cm
kalça düşüklüğü :20 

Farkı                  : 94-70=24 cm yarsını alıcaz 1/2=12(yarısı)

belli ikiye böldük  çıktı dikdörtgenin uzun tarafı 60 kısa tarafı 47,5 oldu. Yan ortayı bulmak için ikiye böldük yani 47,5 /2=23,5

*Dikdörtgeni de ikiye böldük dik açı yaparak etek ucuna kadar indik. Yani kalıbınızda dikdörtgenin kısa tarafını ikiye böler gibi etek ucuna kadar çizdik dikdörtgen boylamasına çizgiyle ikiye ayrıldı.
*20 cm etek düşüklüğünü çizdik.. 

Sırada pensleri yerleştirme işlemi var. 
yan pensler:3,5 + 3,5 =7 cm
ön pensler : ..              =2 cm
Arka pensler:..            =3 cm
                                    +-----
                                       12


* Başarılı bir çizim değil göz kararı ve sizlere örnek olması açısından çizdim hatalarım varsa bana yorum bırakırsanız ben de eksiğimi öğrenmiş olurum.
Acemi terziden sevgiler
devamı var..


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. kolay gelsin eminecim başarılar sevgilerimle:)))))

    YanıtlaSil
  2. insan istedikten sonra yapamayacağı şey yok allahın izniyle bende 2ay gittim kursa blogumda diktiklerime göz atabilirsiniz kolay gelsin

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin ,siz yaparsınız marifetlisiniz maaşaallah

    ,etekte üst etek arka etege 1cm binerse daha güzel durur.
    belde ki 7 veya 8 cm lik ön pens varya ,onu öyle almayın isterseniz kişiye göre farklılıklar gösterir.1/3 e ön pensi yerleştirirseniz aklınızda daha kalıcı olur ,kiololu bir insanda da olması gerektigi yerde olur
    arka pens zaten yapmışsınız 1/2 de fermuarı nasıl ögretti hocalarınız ...merakla takipteyimkolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Zerresini bile anlamadığımdan güzel olmuş ya da hata var filan diyemeyeceğim ama takdir ve tebriklerimi sunarım:)Öğrenmenin yaşı yok.Allah kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil