Urfa Balıklı Göl, Halilurrahman Cami ve çevresi

Sabah ezanına 40 dakika kala oraya vardık ama bizi camiye almadılar. Ezandan sonra kapılar açılıyormuş hala içimde uktedir. Oradaki çay bahçelerinin çalışanlarıda heryeri yıkadılar bizi bir oraya bir buraya sürüklediler insan müştrisine iyi davranır.  Allah korkusu olsa bunlar İstanbul'dan gelmiş koca cemaat içlerinden birinin duası kabul olur bizi oraya dualarla yolculadılar ve şeyhimizin duası üzerimizde neyse onların imtihanı idi, pek kazandıklarını sanmıyorum..
Neyse caminin kapıları açılınca içeri girdik avluda yerlere yatak serip yatanların kim olduklarını bilemiyorum ama güven içinde ve rahat oldukları herhallerinden belliydi. Daha sonra sabah namazını kıldık.Camide ilahi yada daha önce duymadığım çok güzel hatmeler yapıldı. Namazdan sonra avluda mercimek çorbası yanına dolmalık biber (çiğ ve taze) ekmeği limonu da vardı ikram o kadar iyi geldi ki şu an bile yazarken aklıma gelince canım çekiyor..
İşaretlediğim yerde halk seccadeleri hediyelik verilmek üzere yığmışlar herkes bir taneden fazla alamıyor, içlerinde eski de var yenide. Ben bir tane aldım elişi işleme ama o kadar güzel ki arkadaşlarım da bayıldılar desem yeridir. Resmini çekmeyi unuttum inşaallah çeker yayınlarım. 
Sabah ilk saatlerde oraya vardığımızda bir de fıskiyeleri açtılar. Ayaklarımız hep su içinde kaldı.

Caminin içinin resmini çok çektim ama uykusuzluktan ellerim titremiş çok bulanık oldukları için yayınlayamadım. Biz oradayken İranlı ve Faslı din kardeşlerimiz de geldiler, bizimle musafaha edenler de oldu içlerinde çok cana yakın olanlar da vardı. Tabii karşılıklı bu yakınlık..


Annemin peşindeyken yakaladığım bir poz kaybolmasın diye peşinden ayrılamadım..
Burası kale Hz. İbrahimin ateşe mancınıkla fırlatıldığı yer var orada..



Sonra bize hoş davranmayanların kafe-bahçelerine gittik çaylarımızı içtik bana kalsa gitmezdim ama neyse..
Çoook güzel yerler.. Rabbim korusun muhafaza etsin inşaalah..

Balıkların resmini uzaktan çekerken biraz zorlandım hep ışık kırılması oluyor pozu yakaladım derken kaçıyor..Çook var öyle çekmişim ama yayınlayamadım..
Bu pozları hayli yakın çektim sanki balıkadam suyun içinden çekmiş gibi olmuş demii..
Ama biri arkadan pööh yapsa Allah korusun akşama tv lerde haber konusu olurdum herhalde..






Oranın çiçeğini kedisini hep çektim inşallah ilave yazı yayınlarım..
Hurma ağaçları
Hurma ağacını yakından ömrümde ilk defa gördüm Hülya arkadaşım dedi hurma ağacı diye çok güzel olduğunu düşünüyorum..
Metalik takılan bir su değirmeni :)






 Hz. İbrahim'in mancınıkla fırlatıldığı yere doğru çıkarken..




 İşte kapalıydı açılmasını bekleyemedik..Bir daha ki sefere size söz içerisini de çekeceğim! inşaallah..
 Şehrin görünüşü resmi tıklayıpta büyük boy haline bakın çok hoş, tarihi bu kadar mı güzel yansıtır..
Neyse şimdilik bu kadar bir daha ki sefere gidersem video çekmeyi düşünüyorum.. Allah daim bu güzellikleri memleketimizde kutsal emanet olarak bıraksın, vermesin ellere, bizim tarihimiz. Rabbim korusun daim..Gelecek nesillere muhafaza edilmiş olarak bırakmayı nasib eylesin inşaallah!..
Allah'a emanet olun..



Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Merhabalar,

    Allah'ın rızasını kazanarak O'na yaklaşmanın bir yolu olan mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

    Nefsini nirana, kalbini Rahman'a, oğlunu Kurban'a, malını ihvana bezletmekle ahdine vefakarlığını gösteren Hz. İbrahim (a.s.)'ın itaatinin ve oğlu Hz. İsmail'in de teslimiyetinin yolunda ilerleyen kullardan olmamız dileğiyle sağlıcakla kalın.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil