PAPA'DAN KATİLE BARIŞ MADALYASI..!!!


PAPA'DAN KATİLE BARIŞ MADALYASI..!!!
Siyonistbaşı Peres, Vatikan’da ‘dostu’ Papayla görüştü.

Terörist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, resmi ziyarette bulunduğu Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik âleminin ruhani lideri Papa Franciscus’u, Kudüs’e davet etti ve “Bütün İsrail halkı sizi Kudüs’e bekliyor” dedi. En vahim olanı da bugün Peres’e “Barış Vatandaşı” ünvanı verilecek olması!

Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, iki liderin Papalık Sarayı’nda basın kapalı gerçekleşen ve samimi bir havada geçen görüşmesinde, Ortadoğu’daki çatışmalar ile Suriye’de yaşanan gelişmeler ele alındı.

Kudüs şehrinin önemine değinilen görüşmede, Suriye’de devam eden çatışma ortamının Hıristiyan ve Yahudi dünyasına getireceği yarar ve zararlar üzerine de konuşuldu.

Görüşmede, Papa Franciscus, Peres’e madalya verdi. Peres de Kudüs Kütüphanesince elden geçirilen Kudüs İncili’nin bir kopyasını sunduğu Papa’yı İsrail’e davet etti. Şimon Peres, Papa Franciscus’a, “Sadece ben değil, bütün İsrail halkı sizi Kudüs’e bekliyor” diyerek, davetini iletti.

Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapan Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de Peres’in davetinin Papa tarafından memnuniyetle karşılandığını, Franciscus’un da kutsal topraklara gitmeye istekli olduğunu söyledi.

Papa Franciscus’la görüşmek üzere Roma’ya gelen İsrail Cumhurbaşkanı Peres, yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen İtalyan mevkidaşı Giorgio Napolitano’ya da cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de nezaket ziyaretinde bulundu. Peres, İtalya’nın yeni başbakanı Enrico Letta ile de başbakanlık sarayı Chigi’de bir araya geldi. Peres’in, gerek İtalyan liderler gerekse Vatikan’daki temasları basına kapalı gerçekleşti.

Teröristbaşına barış ünvanı!

Siyonist İsrailli lider, bugün Assisi kentine giderek, ‘’Fahri Barış Vatandaşı’’ unvanını alacak. Öte yandan, Peres, La Repubblica gazetesinde yayımlanan demecinde, İsrail ile Filistin arasında barışın 1 yıl içinde sağlanabileceğini, ABD Başkanı Barack Obama’nın da bu şekilde düşündüğünü öne sürdü. İki devletli çözümün tek yol olduğuna değinen Şimon Peres, ayrıca Suriye’de Arap Ligi’nin düzeni sağlayabileceğini ileri sürdü.

İsrail tarım arazilerini talan etti, balıkçılara saldırdı

Terörist İsrail askeri buldozerlerinin ve tanklarının Gazze Şeridi’ne girdiği ve tarım arazilerini talan ettiği belirtildi. Vahşi İsrail ordusuna ait 8 askeri buldozer ve 1 tank Gazze-İsrail sınırından 200 metre içeri girerek Han Yunus kentindeki tarım arazilerini talan etti ve arazi içinde bulunan yapıları kullanılmaz hale getirdi.

Öte yandan İsrail Deniz Kuvvetlerinin, Gazze’nin kuzey sahillerinde Filistin balıkçı teknelerine otomatik tüfeklerle ateş açtığı, saldırıda can kaybı olmadığı ifade edildi. Saldırı sebebiyle teknelerde ağır hasar oluştuğu kaydedildi. Gazze’den geçen Mart ayının sonunda atılan roketleri gerekçe gösteren İsrail, Filistinli balıkçıların avlanma bölgesini 6 milden 3 mile indirerek Gazzelilerin önemli geçim kaynağı olan balıkçılığı engelliyor. Hâlbuki 1993’te imzalanan Oslo anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil açığa kadar avlanmasını öngörüyor.

Ensar Tugaylarından Siyonistlere cevap

Filistin El-Ahrar Hareketi’nin askeri kanadı Ensar Tugayları, Gazze sınırına yakın 3 İsrail askeri üssüne 5 roket fırlattıklarını bildirdi. Ensar Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Holat, Kerem Şalom ve Nir Yitzhak askeri üslerine el yapımı 5 roket fırlatıldığı belirtildi. Açıklamada, roketlerin, İsrail’in bir Filistinlinin ölümüne neden olan hava saldırısına cevap olarak fırlatıldığı, bunun “başlangıç” olduğu bildirilerek, İsrail’e cevap vermeye devam edileceği kaydedildi. İsrail makamlarından henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Öte yandan Kudüs Çevresindeki Mücahitlerin Şura Meclisi, İsrail’in hava saldırısında dün sabah hayatını kaybeden Heysem el-Meslah’ın (29) örgütün komutanlarından olduğunu duyurdu. İsrail ordusunun, dün sabah, Gazze’nin kuzeyindeki El-Muhaberat bölgesindeki Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’na ait eğitim alanı yakınlarına düzenlediği hava saldırısında, Filistinli Heysem el-Meshal hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder