SURİYELİ AİLE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR..!



SURİYELİ AİLE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR..!
Suriye'de yaşanan şiddet olaylarından kaçarak İstanbul'a kadar gelen 15 kişilik Suriyeli İmam ailesi, parasız kalınca Haliç Metro Köprüsü altında yaşamaya başladı. Çoluk çocuk perişan halde olan Suriyeli aileye çevredeki vatandaşlar yemek vererek yardım etmeye çalışıyor.

İmam ailesi, ülkelerindeki iç savaşta Suriye ordusunun saldırıları nedeniyle oğullarını ve babalarını kaybetti. Humus şehrinde bulunan evleri de yine rejim askerlerinin açtığı ateşle yerle bir olan Suriyeli aile, ellerindeki son parayla önce Hatay'a, sonra da İstanbul'a kadar gelmeyi başardı. Paraları biten 5'i çocuk 15 kişilik aile, perişan bir hale düştü. Kalacak yerleri ve herhangi bir gelirleri olmayan İmam ailesi, Haliç üzerine yapılan ve Taksim'e çıkan metro köprüsü altında hayata tutunmaya çalışıyor.

2 gündür İstanbul'da olan aile, açlığa ve sefalete karşı savaş veriyor. Küçükpazar semti sakinlerinin yemek yardımı yaptığı aile, Türk makamlarından yardım bekilyor. Çocuklarını kaldırım üzerinde eskimiş battaniyelerde yatıran aile, hasta bireyleri için de ilaç bulmakta zorluk çekiyor.

Esed'in zulmünden kaçtıklarını belirten aile reisi Şimri İmam, "Büyük zorluk yaşıyoruz. 2 gündür dışarda yatıyoruz. Son paramızla buraya kadar geldik. Ancak perişan durumdayız. Esed evlerimizi yıktı. Bir oğlumu ve babamı öldürdü. Kalacak yerimiz yok. Türk insanından yardım bekliyoruz" dedi.

Ailenin annesi Bedia Şimri ise, çocuklarının ve kendnisinin hasta olduğunu belirterek ilaç bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti. Esed askerlerinin büyük katliamlarından kaçtıklarını ve buraya sığındıklanrını kaydeden Bedia Şimri, "İlacımız yok. Çocuklarımız perişan haldeler. Akşam yemeği yemedik ve açız. Ne olur bize yardım edin" diye konuştu. Suriyeli aile, Türk halkından ve yetkililerden yardım bekilyor.

AA

Yorum Gönder

0 Yorumlar