Mendub Ne demektir ve Mendub Oruçlar


Peygamberimin İzinden


D. karasuTartışma - Dün 13:51


İlk olarak D. karasu paylaştı:


Mendub Oruçlar

Zilhicce ayının dokuzuncu gününde, yani arefe gününde oruç tutmak mendubtur. Bu oruç, hac ibadetini eda etmekte olmayan kimseler için mendubtur. Hac ibadetini eda etmekte olanların bu oruç karşısın-daki durumlarıyla ilgili olarak mezheblerin detaylı görüşleri aşağıda anlatılmıştır.

Her haftanın Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmak mendubtur. Bu iki günde oruç tutmanın vücûda yarar sağlayacağı, açıkça bilinen bir husustur.

Her halükarda Şevval ayından altı gün oruç tutmak üç mezheb imamına göre şartsız olarak mendubtur. Ancak Malikiler bu görüşe muhaliftirler. Şafii ve Hanbelilere göre. en faziletlisi, bu altı günlük orucu aralıksız olarak peşpeşe tutmaktır. Malikilerle Hanefilerin buna ilişkin görüşleri aşağıda anlatılmıştır.


Haram aylara gelince bunlar dört aydır ki bunların üçü: Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayları peşpeşedir. Receb ayı ise bu aylardan olmakla birlikte bunlarla bir arada değildir. Bu aylarda oruç tutmak üç mezheb imamına göre mendubtur. Ancak Hanefiler bu görüşte değildirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar