GEZ DÜNYAYI GÖR KONYA'YI

  Aşk diyarı Konya "Gez dünyayı gör Konya'yı" demişler ben biraz geç kaldım. 44 yaşındayım ve  hayatımın en güzel hatfa sonuydu diyebilirim.
  Cuma günü yatsı namazını kıldıktan sonra derviş kardeşlerimle beraber Konya'ya doğru bir aşk yolculuğu yaptık..Oradaki bazı mübarek yerlerede uğradık ama Mevlana Hazretlerinin türbesinde ki huzuru hiçbir yerde bulamadım zaten ney sesi beni her zaman ağlatır sanki hakka dönüş yolcuğunu anlatır yazarken bile ağlayarak yazıyorum. 
  Türbeye girerken de ağladım ama resim çekmek ve kamera yasak kullanamıyorsunuz  korumalar var çok ilginç hemen uyarıyorlar..İzin istediğimizde 
-"İdareden izin almalısınız" dendi ve ben ısrar edecek gücü kendimde bulamadım.
Muhteşem bir mekan ve benim için 
"Edep-Nur cenneti " diyebileceğim tek mekan.
Henüz hac ve umre yapmadım orada ki mekanları da görmedim inşaallah nasib olur da hacıda olurum..
Orada tanımadığımız biri "semazen eğitimi yapılan" aynalı avizeyi gösterdi semazen dönerken avizede kendini görüyor çok ilginçti resmi aşağıda yayınladım..


Diğer videoları bir türlü indimedi bloger..
Şehitlik müzesinde çekmiştim inşaallah daha sonra bir daha deneyeceğim..








Şemsi Tebrizi Hz. nin Türbesi ve kabri şükürler olsun böyle mübarek mekanlarımız hala sapasağlam ve tertemiz ayakta hala himmet ve bereket merkezleri..



Bu da benim annem anlatıyor..
-bu mübarek kabri şerifleri buradan kaldıramamışlar yol ile kaldırım arası biryerde..


















Orada tanımadığımız biri "semazen eğitimi yapılan" aynalı avizeyi gösterdi semazen dönerken avizede kendini görüyor çok ilginçti..yukrıda resimde halka içine aldım..
 Gizli resmini çektiğim rahle..

 Resimleri gizli çekerken görmesinler diye heyecanlanınca netliği yakalayamadım..

 Mevlana Hz.lerinin Kabri uzaktan çekebildim..
 Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in Sakalı Şerifleri Cam korumanın kenarları delik ve oradan nefes çekiyorsunuz muhteşem bir koku ağlayarak kokladım..
 Halılar..









**************************









 Mevlan Hz.lerinin üzerinden endüstri gelişmiş nicelerinin ekmek kapısı olmuş, hatta memleketimizin  turizm sektöründe de  önemli bir yere sahip..




Bu çocuklar su ile oynuyorlardı yakaladığım pozda ebedileştiler..

6 yorum:

  1. Emine Hanım sesiniz çıkmıyordu baya meraklanmıştım...kaç kez sayfanıza geldim hasta falan olmayın da aman ..güzel yerler gezmişsiniz..bende 6 yıl önce gitmiş türbe ziyaretimi de yapmıştım..o atmosferi resimlerde yeniden yakaladım..paylaşım için teşekkürler...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Konya benim de gidip çok etkilendiğim yerlerden biriydi. Orada görevli bir abi gezdirmişti bizi ve her yeri gözlerinden akan damlalarla anlatmıştı.

    YanıtlaSil
  3. memleketimi senin gözünle görmek nede güzel canım benim,o anneşin yanakları Allahım tombiş tombiş :)))) cok tatlı maşallah,Allah saglıklı uzun ömürler nasip etsin canım bende gidince tekrarlıyacagım inş:))))))ziyaretimi rumimle şemsime:))))
    ellerine ve yüregine saglık :))))
    birde hicretde yaşayan ben,anlatamam resimleri görünce yüzümdeki ifadeyi,
    sevinc,hüzün bir arada,ama hakımda bu hayırlı demek,hasretle yaşamak,rabbim istese ol derdi ama ben takdire hamd ediyorum:) cok cok öpüyorum sevgilerimle rabbime emanet ol canım:))))

    YanıtlaSil
  4. Birincim teşekkür ederim o atmosferi yakalamana vesile olduysam ne mutlu bana. Allah Razı Olsun merak etmen beni çok duygulandırdı.
    Rabbim ne muradın varsa versin..

    YanıtlaSil
  5. Elifcim sağol varol bende hala ağlıyorum aklımdan hiç çıkmıyor bu kadar etkileneceğimi bilmiyordum. Kendim buraya geldim amma aklım ruhum halâ orada..
    Allah'a emanet ol..

    YanıtlaSil
  6. Selinkacım Allah razı olsun..İnşaallah kendi gözlerinle de ziyaret edip görmek nasib olsun..
    Cümlemizin anne ve babalarını Rabbim bizlere bağışlasın..
    Allah hasrette bırakmasın hayırlısı ile tez vakitte sevdiklerine kavuştursun..
    Allah yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil