BUGÜN FILISTIN neden bu halde




Nurdan TerziTartışma
- 22:41
#Filistin



İlk olarak Nurdan Terzi paylaştı:

BUGÜN FILISTIN neden bu halde KISACA anlatmaya çalıştım , OKUYUN lütfen !! 

Çağdaş dünya tarihinde : 1.dünya savaşı sonrasında Orta Asya'da manda yönetimi başlığı altında İngiltere ve Fransa Orta Doğu Ve Afrikayı yeniden çizip,manda yönetimleri kurdular
İngiltere : Irak , Filistin , Sudi Arabistan Fransa : Suriye, Lübnan, Tunus, Cezayir , Fas ı şekillendirdi.
FILISTIN : Filistin araplarıyla Osmanlı beraber Ingilizlere karşı savaştı ama Kudüs düştü ve İngiltere yönetimi altına girdi.
Bu arada ortada kalmış Yahudileri yerleştirmek için bir yer aranıyordu Kudüs'ün düşmesi onların ekmeğine yağ sürdü ve hop Yahudileri alıp Filistin'e yerleştirdiler . Bu Sinsi eylem BALFEUR DEKLARESYONU olarak geçer tarihte.

VEEE BILIN bakalım sonra ne oldu ?? Bugünkü Arap -Yahudi Çatışmasının BUGÜNKÜ o kanlı savaşın TEMELI İŞTe bu adımlarla atıldı !!! YANI Müslüman topraklarına ateş ÇOK ÖNCEDEN DÜŞMÜŞTÜ !!!
VE DEĞERLI din kardeşlerim SIYASET , Tarih bana lazım değil DEMEYELIM ! Önce kendi TARHİMİZ! sonradan dünya tarihini OKUYALIM !!! Müslümana tembellik yakışmaz. O gâvurların işidir !! Ama uyumuyor DÜŞman bizim hayatımızı öyle boş şeylerle donaymış ki, biz o saçmalıklarda ömür tüketirken onlar Dünyaya hakim olma derdinde ! Ve TÜRKIYEMIZ seni kimseye YEDİRTMEYİz ! Şimdiki bizi. Türkiyemiz ne kadar güçsüz görünse de onların gözünde hala bir Osmanlıdır , o kadar heybeti bir tarihimiz var ki bAKIN her EYLMİN altında Türkiye'ye darbe söz konusu !! KENDI vatanımızı , küçük görmeyElim.! Biz OSMANLI ecdadının torunlarıyız, bUNA layık olmalı , vatanımıza sahip çıkmalıyız ! MEVLAM bu yolda önümüzü aydınlık eylesin , SElametle kalın !

Yorum Gönder

0 Yorumlar