Yil 1915... Canakkale harbinde.. akgullu koyunden




hanne gumusTartışma
- 19:01


BAYRAM ALİ OZTURK HCMZN DILINDEN.....
Yil 1915... Canakkale harbinde memleketin her tarafindan oluk oluk askerler cepheye gonderiliyor.. mevsim sonbahar,serin soguk bir gece. Simsekler yanip sonuyor. Bilecik istasyonunda 50-55 yaslarinda mazlum bir ana trenin yaninda bekliyor, uzerinde carsaf var. Komutan Abdulkadirin dikkatini cekiyor ve diyor ki; niye geldin anacigim ,sen kimsin?
- ben bilecikin sogut kasabasinin akgullu koyundenim. Evladimi ugurlamaya geldim. Eger cagirirsan bir defa kucaklarsam sana minnettar kalirim.
- Oglun kim?
- Mehmet oglu huseyin. Komutan:
- Mehmet oglu huseyin buraya gel.
Huseyin geliyor. Annesinin elini opuyor. Oglum huseyinim arslan yavrum. Dayin Sipka'da,baban Dometokada, abilerin Canakkalede 8 ay once sehit oldu. Hayatta kalan son yongam sensin. Eger camilerde kandiller sonecekse, benim carsafimi gavura kaptiracaksan olde geri gelme. Eger yolun sipkaya duserse dayina bir fatiha okumayida ihmal etme. Haydi oglum yolun acik olsun, der.
Komutan Abdulkadirin gozleri dolar. Yahu anacigim sizin ailede hic erkek kalmadi mi ? Der
- hayir
- koydedemi erkek yok?
- son 50 yildan beri bizim koyun mezarligina bir erkek defnedilmedi. Fakat bizim erkeklerimiz oldukten sonra hepimiz er olduk, bizi begenmedin mi? Biz onlarin isini eksiksiz yapiyorz. Biz dusmani bu memleketten cikarincaya kadar bagrimiza tas bagladik. Mevla iman ve islamin zaferi gorunceye kadar canimizi almasin, diyor.
BANA BAK KARDESIM! BENI YORMA. DAMARLARINDA KAN VAR MI? INSAFIN VAR MI? NEYI NASIL KORUMAN KONISINDA BU ANANIN DESTANI SANA YETER.HIC INSAN BU ANANIN CARSAFINA HIYANETLIK EDER MI??

5

Yorum Gönder

0 Yorumlar