Sözüm namaz kılmayanlara



► Sözüm namaz kılmayanlara...
Arkadaşlar bu resmi bir çoğunuz gördünüz... Sakın bakmakla geçmeyin... Biraz daha düşünün. Sonraki pişmanlık fayda vermez.

İki cihan güneşimiz gönlümüz ve gözümüzün nuru yaradılmışların efendisi Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) namaz kılmayan bir müslümanın akıbetini şöyle buyurmaktadır. "Namaz kılmayan bir müslüman öldüğü vakit kabrine koca bir yılan musallat olur.Okadar büyüktür ki gördüğünde hayretle korkuyla ve dehşetle kaçmak ister fakat biyere gidemez. sonra o yılan bu müslüman ilk önce tüm kemiklerini kıracak kadar sıkar sonra onu yutar. Okadar acı vermektedirki eğerki alemlerin Rabbi izin verip sesi tüm insanlığa duyulacak olsa gözleri yerinden fırlayacakmış korkuyakapılır kulakları sağır olur. Sadece hayvanlar duyar onların bu ızdıraplı çığlıklarını. Bu azap kıyamet sabahına ve haşr yerine kadar devam eder. Daha sonra kulun altına seccade büyüklüyün bir saca gelir. Alttan cehennem tabakasından bir kuyu açılır omüslüman namazının ilk rekatında tekbir getirinceye kadar vakitte tüm etleri erir kemikleri erir okadar müthiş bir ateştirki harareti sesinden anlaşılır. Ve bu olay onun tüm namazlarını eda edip namaz borçlarından kurtuluncaya kadar devam eder."

◕ Düşünüki dünyada bir tiken batsa ayağınıza namaz çok hor ve zor gelir vücudunuza. Amma oradaki kılacağınız tek bir vakit namazı siz düşünün...
Namaz Allah ile kulun buluşmasıdır. En büyük zikir namazdır. Namaz kulun Allah'la konuşmasıdır. Namaza başlarken kendimizi sırat köprüsünün üzerinde görmemiz lazım. Sağımız cennet solumuz cehennem. Arkamızda ise Azrail as. var. Ellerimizi kaldırdığımızda da ellerimizin biri dünyayı öbürü de ahireti temsil edecek. "Ya Rabbi emrin olan namazı huzurunda kılmak için geldim." demeliyiz.
►Bir düşün kardeşim... Rabbimiz ile konuşmaktan güzel bir şey var mı...? O'zaman bu fırsatı kaçırmamak lazımdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder