Soğukların Şerrinden Rabb'ime sığınırım

alıntı

Bu sene soğuk Türkiye'yi fena yakaladı artık dua etmeye başladım "Ya Rabbi soğuktan, kardan ve yağmurdan gelen şerlerden sana sığınırız.." dolayısıyla ekonomi sekteye uğruyor.  olumsuz hava koşullarının son 42 yılın en uç noktasında seyretmesinden hava sıcaklığının eksi 32’leri, eksi 35’leri gördüğü yerler  var

 3. (1680)- Hz. Aişe (radıyallâhu anhâ) diyor ki: "Ben Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı ciddi bir şekilde, küçük dili görünecek derecede güldüğünü görmedim. O, sadece tebessüm ederdi." [Buhârî, Tefsir, Ahkâf 2, Edeb 68; Müslim, İstiska 16, (899); Ebu Dâvud, Edeb 113, (5098, 5099); Trimizî, Tefsir, Ahkâf, (3254).]

Buhârî'in bir rivayetinde şu ziyade mevcuttur: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir bulut görecek olsa bu yüzünden bilinirdi. Ben (bir seferinde):

"Ey Allah'ın Resûlü, halk bir bulut görecek olsa, yağmur getirebilir ümidiyle sevinir, halbuki sen bir bulut gördüğünde  üzüldüğünü yüzünden okuyorum, sebebi nedir?" diye sordum. Bana şu cevabı verdi:

"Ey Aişe! Bunda bir azab bulunmadığı hususunda bana kim te'minat verebilir? Nitekim geçmişte bir kavm  rüzgarla azaba uğratılmıştır. O kavim azabı gördükleri vakit: "Bu gördüğümüz, bize yağmur getirecek bir buluttur" demişlerdi."(İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları:6/352.)

2 yorum:

  1. Amin arkadaşım bu sene soğuk çok fazla Rabbim özellikle evsizlere yardım etsin

    YanıtlaSil
  2. Amiiin hanife hanımcım Allah cümle mahlukata merhamet ederde aç, evsiz ve soğukta kalmazlar..

    YanıtlaSil