Almanya'yı karıştıran Kur'an tartışması!


Selefi stantlarında dağıtılan Kur'an'a Alman medyasından destek geldi
Almanya’nın birçok kesiminde Selefiler’in kurduğu stantlarda Kur'an-ı Kerim dağıtılması nedeniyle başlayan tartışmalar sürerken, kampanyanın ilk bölümünde büyük bölümü cezaevlerindekilere olmak üzere 300 bin kutsal kitap dağıtıldı.

Almanya'da büyük yankı uyandıran “Lies/Oku” adı verilen kampanya, Köln’de yaşayan Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından, “tehlikeli bir Selefi vaiz” Filistinli işadamı Ebu Naci tarafından başlatıldı. 25 milyon kitabın 35 Alman kentinde dağıtılması planlanan kampanya için iddiaya göre yapılan bağışların çoğu Türklerden geldi. Kuran-ı Kerim'in Baden-Württemberg’deki bir matbaada basıldığı ve çok sayıda Kuran-ı Kerim’in okul ve hapishanelere dağıtıldığı belirtildi.
Radikal İslamcı gruplar arasında gösterilen Selefiler, kısa süre önce 25 milyon Kuran-ı Kerim’i Almanca konuşulan ülkeler olan Almanya, Avusturya ve İsviçre’de ücretsiz dağıtma ve kutsal kitabın bulunmadığı ev bırakılmamasını hedeflemesi Almanya'daki çeşitli kesimlerin tepkisine neden oldu.

TEPKİLER ARTTI
Filistin kökenli milyoner işadamı İbrahim Ebu Naci ve Protestanlık’tan çıkarak Müslüman olan ve radikal İslamcı propaganda çalışmalarında öne çıkan Pierre Vogel adlı Selefinin öncülüğünde yürütülen Almanca Kuran kampanyası tepkilere neden oldu. Federal Parlamento’daki partilerin temsilcileri, Kuran dağıtımının yasaklanmasını, bazı İslamcı kuruluş temsilcileri de kampanyanın durdurulmasını istedi.
Başbakan Merkel’in Hıristiyan Birlik Partisi Meclis Grup Başkanı Günter Krings, Kuran-ı Kerim'e karşı olmadıklarını ancak Selefilerin kampanyasının din özgürlüğüne ve toplumsal barışa zarar verdiğini öne sürdü. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de sorunun kutsal kitabı Selefiler’in dağıtmasının sorun oluşturduğunu Almanya’daki Müslümanların büyük çoğunluğunun radikal İslamcıları reddettiğini söyledi.
Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Heinz Fromm ise kampanyayı Selefiler’in düzenlemesi nedeniyle Kuran dağıtımını yakından takip ettiklerini söyledi.

MEDYADAN DESTEK
Alman televizyonları bu konudaki tartışma ve çeşitli görüşleri ekranlarına taşırken, Stuttgarter Zeitung, bu konudaki tepkilerin gereksiz olduğunu savundu. Gazete, köktendinci Müslümanlar olarak nitelendirdiği kesimin Almanya'da 25 milyon Kuran-ı Kerim dağıtmaya çalıştığını belirtirken, "Ne var bunda? Bunu yasaklatmaya çalışmak hem orantısız bir tepki göstermek, hem de bütün Müslümanlara kötü bir sinyal vermek olur. Bu nedenden ötürü, kaş yapayım derken göz çıkartılmamalıdır. Din hürriyeti, Anayasamızın teminatı altındadır” diye yazdı.

3 yorum:

  1. Ey varlığına son olmayan yüce Yaradanım!
    Ey bütün noksanlıklardan uzak olan münezzeh olan Rabbim!

    Ey yoktan var eden, ey koruyan, gözeten,
    rızıklandıran ve bizim hakkımızda istediğini takdir edebilecek olan ulu Allahım! Verdiğin nimetler için,… İslam dininden olduğum için, sağlığım için,
    bana ihsan etmiş olduğun sayamayacak kadar çok nimet için sana sayısız hamd olsun.
    Adı güzel, kendi güzel Resul’üne salat-ü selam olsun.
    Rabbim, beni razı olduklarının arasına kat.
    Bana hayır kapıları aç, dilimi çöz, gönlümü genişlet,
    bana ümmetinin hayırlılarına verdiğin nimetlerden ver.

    Girdiğim yere hayırla girmek, çıktığım yerden hayırla çıkmak nasip et.
    Şaşırtma, düşürtme, yanıltma ya Allah!

    Beni elinden, dilinden hiç kimsenin zarar görmediği kullarından eyle.
    Öldükten sonra arkasında bir sürü şer bırakanlardan etme beni. Beni hayırla anılanlardan, senin hoşnut olduğun bahtiyarlardan eyle.
    İşlediğim günahları affet, çünkü ben kulunum senin.

    Ben hatalrımdan dolayı senden af dileyebilirim ancak.
    Beni nefsimle baş başa bırakma.

    Ben kendimi korumaya güç yetiremem Allahım,
    beni sen koru, sen gözet, yaşamımı ve ölümümü benim için hayırlı kıl.
    Ölümümü bana kolaylaştır. Kabrimi aydınlat yüce Allahım.

    Bana hayır işlemek için, kullarına iyilik yapmak için,
    bana daha çok ibadet ve taatte bulunmak için fırsat ver.
    Sana sığınırım rızan olmayan her şeyden.
    Şüphesiz sen her şeyin en doğrusunu bilirsin .
    (Amin)……Hayırlı Cumalar sevgili dost selam ve dua ile....

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Türkiye'deki misyonerler İncil, Tevrat gibi kitapları dağıtıyorlar. Türkiye'den bu konuda hiç tepki geldi mi? Hayır!..

    Ne oldu? Almanya'da Kur'an-ı Kerim dağıtılmış ve bundan Almanlar rahatsız olmuşlar. Oysa Oralarda Din Hürriyeti Anayasalarının teminatı altındadır. Bu korkuları neden?

    Hiç korkmasınlar, "Zorla Güzellik Olmaz!.."

    Selam ve dualarımla.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Hıristiyanların ülkemizde yaptıkları faaliyetler ve ücretsiz İncil, tevrat, vs. dağıtılmasına biz hiç karşı çıkmıyoruz. İnanç hürriyeti var diyoruz. Almanlara ne oluyor da şeyleri kalkıyor anlayamadım.

    Selefi'lerin Kur'an-ı Kerim dağıtmalarına çok sevindim. Cenab-ı Hakk, yar ve yardımcıları olsun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil