Gönüllü doktorlar, Somali'de 3 bin hastayı muayene etti

Yüzyılın insanlık dramının yaşandığı Afrika ülkesi Somali'ye gönüllü doktor çıkarması devam ediyor.


Binlerce kilometre uzakta, salgın hastalıklarla boğuşan muhtaçlar için bu sefer yollara düşen Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği üyeleri oldu. Kimse Yok mu Derneği, TİKA ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu işbirliğiyle 8 Mart'ta başkent Mogadişu'ya giden 1 cerrah ve 4 aile hekiminden oluşan ekip, görevlerini tamamlayarak memleketlerine döndü. 15 gün boyunca, 3 bin 151 hastayı muayene eden, 27 ameliyat gerçekleştiren ve toplam 6 bin 545 kutu ilaç dağıtan ekip, "Somali'deki sağlık faaliyetleri bize çok şey kattı. Uluslararası tecrübe edinmiş olduk. Oradaki insanlara, özellikle çocuklara vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı çok mutluyuz." dedi.
Balıkesir'e dönüşlerinde çalışma arkadaşları ve dernek üyeleri tarafından karşılanan doktorlar Serdar Yazıcı, Cemal Seven, Halil Türhan, Fatih Erden ve Abdullah Kumcu'nun oldukça mutlu olduğu gözlendi. Dernek Başkanı Fatih Erden, Somali'de yaptıkları çalışmalar hakkında fotoğraflarla ayrıntılı bilgi verdi. Ülkede devlete ait hastane veya sağlık tesisi bulunmadığını belirten Serdar Yazıcı da özel hastanelerle anlaşarak meslektaşlarına bilgi ve yeni ameliyat tekniklerini aktardıklarını ifade etti. Ekipte bulunan aile hekimi Cemal Seven ve Abdullah Kumcu ise, "Bu tecrübeyi diğer arkadaşlara da tavsiye ediyoruz. Bundan sonraki süreçte gönüllülerle her zaman ortak çalışmaya hazırız." diye konuştu.

kaynak

4 yorum:

  1. rabbim onları eksik etmesin başımızdan.
    daha çok ihtiyaç sahibine uzansın elleri inşalahh..
    canım kardeşim,umre ziyareti ne zaman kısmetse???
    hayırlarla dolu olsun inşallahh..
    muhabbet ve dua ile..

    YanıtlaSil
  2. Rabbim bizi doktora muhtaç etmesin ama onların eksikliğinide vermesin 17 nisanda kısmetse gidiyorum çok ama çok şaşkın ve acaip derecede mutluyum o kadar ki kelimeler yeterli değil.
    Teşekkür ederim ziyaretin için..
    Dualarda buluşmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Keşke elimden birşeyler gelseydi de ben de Somali'ye gönüllü olarak gidebilseydim.

    Somali'ye giden gönüllü doktorlarımıza, Allah'tan güç, kuvvet ve sabır vermesini dilerim.

    Cenab-ı Hakk, onlardan razı olsun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Yukarıdaki blogger arkadaşınıza yazdığınız cevab-i yorumunuzdan kısmetse, Umre yolcusu olduğunuzu öğrenmiş bulunyorum. Allah hayırlı ve mübarek etsin inşallah. Güle güle gidin ve gelin.

    Cenab-ı Hakk, cümlemize nasip ve müyesser eylesin inşallah.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil