VUCUDUNUZDA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR


SİZ AŞAĞIDAKİ SATIRLARI OKURKEN VUCUDUNUZDA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR  HEMDE BİZİM EN UFAK BİR MÜDAHALEMİZ OLMADAN

Bazı hücreler kanınızda bulunan su miktarını ölctüler. Bazı hücreler kanınızda bulunan şeker miktarını defalarca ölçtüler. Şeker miktarının dengelenmesi icin binlerce hücreniz ayrı ayrı calıştı.

Kemiklerinizden kana kalsiyum verilmesi sağlandı. Bazende tam tersi yapıldı  ve kanınızda bulunan fazla kalsiyum, kemiklerinizden kana geri karıştırıldı.

Ölen deri hücrelerinizin yerlerine yeni hücrelerin inşa edilmesi sağlandı. Bunu icin bazı hücrelerin bölünerek coğalması sağlandı.

Beden ısınızın ayarlanması icin trilyonlarca hücre mikro kalorifer gibi calıştı.
Her hücrenin calışma hızları tek tek denetlendi ve kontrol altına alındı.

Kanınızda ne kadar sodyum olduğu hücreler tarafından denetlendi ve bulunması gereken sodyum miktarı özel mekanizmalar sayesinde ayarlandı.

Kan basıncınızın tehlikeli bir şekilde yükselmesini ve düşmesini engellemek icin hücreler basınc ölcümleri yaptı ve gerekli önlemleri almak icin gece gündüz calıştılar.

Damarlarınızın etrafındaki kas hücreleri kimi zaman kasılarak damarları daraltılar, kimi zaman gevşeyerek damarları genişlettiler.

Böbreklerinizde bulunan bazı hücreler idrar sıvısı icerisinden bazen su bazen sodyum maleküllerini alıp kana karıştırdılar.

Ve bunlar gibi binlerce işlem vucuttaki muhteşem sistem vasıtasıyla gercekleştirildi.

Kısasacı vucudunuzda bulunan her nokta sizin yaşamızı devam ettirmek icin teker teker kontrol edildi, eksiklikler giderildi ve düzen sağlandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar