26 Nisan 2013 Cuma

3 vakit namazı asr-ı saadette var olduğunu ve üstünün gereksiz olduğunu söylüyorlar..





Gündüzün iki ucunda geceye yakın saatlerde namaz kıl (Hud 14) Namazlarla beraber orta namazıda koruyun (Bakara 238) Delil gösterilerek aslında namazın 3 vakit olduğu bunun üstünün islami zorlaştırmadan ve yozlaştırmadan kaynaklandığını savunmaktalar. 3 vakit namazı asr-ı saadette var olduğunu ve üstünün gereksiz olduğunu söylüyorlar(öğlen ikindi ve akşam) Bana Kuranda 5 vakit namaz kılmamız gerektiğine dair delilleri sunabilir misiniz?


Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor:
"Gündüzün iki tarafında, gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl. Zira böyle güzel işler insandan uzak olmayan günahları silip giderir. Bu, düşünen ve ibret alanlara bir nasihattır." (Hud Suresi:114)
Gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı vardır. Üç vakit bu ayette zikredilmiştir.
"Gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar belli vakitlerde namaz kıl ve özellikle sabah namazını! Zira sabah namazı meşhuddur." (İsra Suresi :78) Güneşin batıya yönelmesinden gece olana kadar kılınan namaz ikindi namazıdır. Sabah namazı tekrar edilmiştir.
"O halde onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından ve batmasından önce Rabbinin yüceliğini ilan et, O’na hamdet. Gecenin bazı vakitlerinde, gündüzün bazı taraflarında da O’na ibadet et ki Allah rızasına eresin." (Taha suresi : 130)
Burada beş vakit namaza işaret edilmektedir. Âyette geçen hamd ile tesbihten maksat namazdır. Güneşin doğmasından önce sabah namazı, batmasından önceki: İkindi namazı, gecenin bir kısım saatleri: akşam ile yatsı, gündüzün bazı taraflarındaki namaz ise öğle namazıdır.
Beş vakit namaz; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları Kur'an-ı Kerim içinde değişik yerlerde zikredilmektedir. Bazan ikisi, bazan üçü, bazan dördü değişik bir ifade üslupla anlatılmaktadırlar. Cenab-ı Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'i hem sözü ve hem de işi ile tefsir etme hakkına sahip olduğu için bu hak kendisine Allah tarafından verilmiştir sözü ve işi namazın beş olduğunu açıklamıştır. kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı