İnsanlara bir sendrom gibi gösterilen PAZARTESİ gününün faziletleri




İnsanlara bir sendrom gibi gösterilen PAZARTESİ gününün faziletleri (LÜTFEN OKUYALIM İNŞAALLAH)

Pazartesinin faziletleri ve getirdiği güzellikler;

1. Mevlid-i Nebi pazartesidir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.) bu günde dünyayı şereflendirmiştir.

2. Hz. Peygamber, risâlet öncesi Haceru’l-Esved’in yerine konulmasındaki problemi çözerek muhtemel çatışmayı önlediği gün pazartesidir.

3. Hz. Peygamber’e ilk vahyin indirildiği ve risâlet vazifesinin verildiği gün pazartesidir. Hz. Peygamber (s.a.v.), “Kur’ân-ı Kerîm bana pazartesi gününde indirildi” buyurmuştur.

4. Pazartesi, yolculuk, ticaret ve rızık günüdür.

Zira Allah Resulü (s.a.v.), “Pazartesi yolculuk ve ticaret günüdür.” “Ey Allah’ın Resulü, bu nasıl olur?” dediler. Buna cevaben “Çünkü o gün Şuayb aleyhisselam, ticaret yapmak ve rızık kazanmak için yolculuk yapmıştır.” buyurdu.[6] Bunun yanında Hz. Peygamber (s.a.v.), birçok sefere pazartesi günü çıkmıştır.[7] Nitekim o, Kuba'ya gitmek için yola pazartesi çıkmış,[8] ve yine Kûba’ya varış Rebîu'l-Evvel ayının bir pazartesi gününe tevafuk etmiştir

5. Pazartesi, kulların bağışlanma günüdür.

Hz. Peygamber (s.a.v.), “Cennet kapıları pazartesi ve perşembe günleri açılır. Ve Allah'a hiç bir şeyi ortak koşmayan her kula (günahları) mağfiret edilir. Yalnız din kardeşi ile aralarında düşmanlık bulunan kimse müstesna! (Onlar hakkında) “Şu iki kişiye barışıncaya kadar mühlet verin!’ denilir.”[10] buyurmuştur.

6. Pazartesi, amellerin Allah’a arz günüdür.

Allah Resulü (s.a.v.), “Ameller her pazartesi ve perşembe günleri Allah'a arz olunur.[11] Amellerin arz günü hayırlı karşılığın alınacağı bir gün olması dilenebilir.

7 . Pazartesi oruç günüdür.

Hz. Âişe (r.ha), şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v.), pazartesi ve perşembe oruçlarını dört gözle beklerdi.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar