ARAKANLI MÜSLÜMANLAR TECAVÜZ KAMPLARINDA..!!!



ARAKANLI MÜSLÜMANLAR TECAVÜZ KAMPLARINDA..!!!
Müslümanlar Kutlu Doğum Haftasına hazırlanırken Ebu Gureybin ardından ikinci çığlık Arakandan yükseldi...
Irak’ta ABD tarafından yönetilen Ebu Gureyb cezaevinde Müslüman esirler tecavüz ve işkenceye maruz kalmış Amerikalı askerlerin işledikleri insanlık suçları, hiçbir şey olmamış gibi yanlarına kâr kalmıştı. Şimdi Arakanlı Müslümanlar da tıpkı Iraklı Müslümanların yaşadığı dramın benzerini yaşıyor. Budistlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak derme çatma çadırlarda yaşayan, açlık ve sefalet yüzünden çocuklarını, eşlerini, ailelerini kaybeden Müslümanlar daha büyük bir eziyetle karşı karşıya. Conilere özenen Budist askerlerin esir aldıkları savunmasız Müslüman kadınları seks kölesi olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Bu utancın sorumlusu kim?
Birleşmiş Milletler, NATO gibi ne kadar uluslararası kurum varsa adeta hepsi Müslümanların aleyhine çalışmak için kurulmuş. Dünyanın neresinde Müslümanlara yönelik bir saldırı, katliam, soykırım olursa olsun bu kurumların hiçbiri kılını dahi kıpırdatmıyor. Filistin’de İsrail’in katliamlarına seyirci kalan bu uluslararası kurumlar, Irak, Sudan, Mali, Keşmir, Somali, Bangladeş’te yaşanan katliamlara seyirci kalırken Arakan’da tüm dünyanın gündemine taşınan Budist soykırımına karşı da kör sağır ve dilsizi oynuyor. Suskun kalarak Budistleri şımartan ve dolaylı yoldan Müslümanların katledilmesine destek olan bu kurumların bize öğrettiği en önemli gerçek Müslümanların bir araya gelerek bir an önce İslam Barış Gücü’nü kurarak mazlum ve mustazaf Müslümanların yardımına koşmak.

Yürekleri dağlayan gerçek

Arakanlı Müslümanlar canlarını kurtarmanın yanısıra bir de namus imtihanıyla karşı karşıyalar. Gönüllü gazetecilerin kurduğu “Vice” adlı internet sitesinde yayınlanan haberde, Myanmar’da Arakanlı Müslümanların sadece Budistler tarafından kötü muamele ve şiddete maruz kalmadıkları, aynı zamanda ordu tarafından kurulan askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırıldıkları ve tecavüze uğradıkları ortaya çıktı. “Vice” sitesi adına Arakan’daki Sitve kasabasına giden gazeteci Assed Baig, Myanmar’da askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırılan Arakanlı kadın ve kız çocukların korkunç hikâyesini anlattı.
Arakanlı Müslümanlar canlarını kurtarmanın yanısıra bir de namus imtihanıyla karşı karşıyalar. Gönüllü gazetecilerin kurduğu “Vice” adlı internet sitesinde yayınlanan haberde, Myanmar’da Arakanlı Müslümanların sadece Budistler tarafından kötü muamele ve şiddete maruz kalmadıkları, aynı zamanda ordu tarafından kurulan askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırıldıkları ve tecavüze uğradıkları iddia edildi.
“Vice” isimli internet sitesi adına Arakan bölgesindeki Sitve kasabasına giden gazeteci Assed Baig, Myanmar’da askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırılan Arakanlı kadın ve kız çocukların korkunç hikâyesini anlattı.
Arakan bölgesinde, evlerinden ve yurtlarından edilen Arakanlı Müslümanların yaşamak zorunda bırakıldıkları kampların büyük bir bölümünün Sitve kasabasında yer aldığını belirten Baig, Müslümanların bu kamplarda maruz kaldıkları zorlukları haber yapmak için gittiği bölgede korkunç bir gerçekle karşılaştığını belirtiyor.

ILO soruşturma istedi
Myanmar’a gittiğinin ilk haftasında Sitve’de bazı Müslüman kadınların askeri bir kampta zorla tutulduğunu öğrendiğini belirten gazeteci Assed Baig, “Arakan bölgesinden gelen Müslüman kadınların, Myanmar ordusu tarafından askeri bir kampta tutulduğuna dair güçlü kanıtlar olduğunu öğrendim. Bu kanıtlar ve veriler Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) ulaştırıldı. Söz konusu kanıtlardan yola çıkan ILO, Mymanmar hükümetinden bu konuda bir soruşturma başlatmasını ve tutsak kadınların serbest bırakılmasını talep etti.”

Kadınlar ve kız çocukları seks kölesi
Arakanlı Müslüman kadınların, Sitve’de 270’inci Alay Komutanlığı’na ait üste seks kölesi olarak tutuldukları belirtildi. Görgü tanıklarından, Sitve’nin 5 km dışında Myanmar ordusunun 270’inci Alay Komutanlığı’na ev sahipliği yapan askeri üste, 20 Müslüman kadın ve 8 yaşından küçük 3 çocuğun tutulduğunu öğrendiğini belirten Baig şunları anlatıyor: “Görgü tanıklarından Emine, bir gün kampın yakınından geçerken, kendisine seslenen kadınlar olduğunu duymuş. Emine’nin Müslüman olduğunu öğrenen kadınlar, yardım için yalvararak başlarından geçen korkunç olayları anlatmışlar. Müslüman kadınlar, her gün birçok askerin kampa gelerek kendilerine tecavüz ettiğini belirtmiş.”
Ailelerinin bu durumdan haberdar olmadığını belirten askeri kamptaki kadınların geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki olaylar sırasında buraya getirildiklerini ifade etmişler.

“Duyulursa bizi öldürürler”

Myanmar’ın Bağımsızlık Günü törenlerinde askerlerin büyük bir kısmı kutlamalar için kamp dışına çıkınca Emine, Müslüman kadınlarla yeniden bağlantı kurmuş. Kadınlar askeri kampta yaşadıklarını şu cümlelerle dile getirmiş: “Uzun zamandan beri bu kamplarda tutuluyoruz. Bugün bizi rahat bıraktılar çünkü özel bir misafirleri var. Burada tutulduğumuz etrafa yayılırsa, bizi öldürürler.” Görgü tanığı Emine, kamplardaki bazı kadınların tecavüz sonrasında hamile kaldıklarını da belirtiyor.

“Bütün Müslümanlar ölünceye kadar bekleyecek misiniz?”
Myanmar’da son dönemde Müslümanlara yönelik saldırıların artması üzerine bir grup Arakanlı Müslüman, New York’ta BM Genel Merkezi yakınındaki Dag Hammarskjold parkında gösteri düzenledi. Grup lideri Yusuf İkbal, “Müslümanlar Myanmar’da herhangi bir yerde ve zamanda yaşanacak olası bir soykırıma karşı savunmasız şekilde korku içinde yaşıyor” diye konuştu.
İkbal, sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Biz bütün inancımızı yitirdik. BM, Myanmar hükümetinin başarısız olduğu bu konuda, insanların güvenliğini sağlamakla sorumlu. Şu an Myanmar’da hükümet, Müslümanları öldüren terörün sponsorluğunu yapmaktadır.”
Yağmurlu havaya rağmen protestolarına devam eden grup, acil şekilde bağımsız bir BM araştırması ve gerekli ise BM Barış Gücü’nün görevlendirilmesini istediklerini belirtti. “Bu olmazsa, 6 milyon Müslüman ölecek. BM yetkililerine sormak istiyoruz. Bütün Müslümanlar ölünceye kadar bekleyecek misiniz yoksa şimdi mi harekete geçeceksiniz?” diyen İkbal, seslerini duyurmak için protestolara devam edeceklerini belirtirken, tüm dünya Müslümanlarını bu konuda yardıma çağırdı

SUİ KYİ Müslümanlarla görüşmeyecek!

Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanların hedef olduğu katliama sessiz kalmasıyla tepki çeken ‘Nobel ödüllü’ muhalif lider Aung San Suu Kyi, 27 yıl aradan sonra geldiği Japonya’da Müslümanlarla bir araya gelmeyecek. Suu Kyi’nin ev hapsinde olduğu dönemde Myanmarlılarla ortak gösteriler yapan Müslümanların, Suu Kyi ile görüşmesine engel olundu

Japonya’daki Burmalı Arakanlılar Birliği’nin (BRAJ) lideri Zaw Min Htut, Japonya’da yaşayan Myanmarlıların oluşturduğu organizasyonun Suu Kyi’yi karşılama ekibine Müslümanları dâhil etmediğini söyledi. Min Htut, “Myanmarlı gruplarla, Suu Kyi’nin serbest bırakılması için pek çok kez gösteriler yaptık. Ancak 20 yıldır beraber çalıştığımız insanlar, bize karşı ayrımcı bir tutum sergiledi.” dedi. Zaw Min Htut, Myanmarlı grupların Müslümanların karşılamaya katılmalarına karşı çıktığını belirtti. Japonya gibi özgür bir ülkede böyle bir ayrımcı tutum karşısında üzüntü duyduklarını kaydeden Min Htut, “Myanmar’da uzun yıllardır karşı karşıya kaldığımız ayrımcılığın bir benzerini de Japonya’da yaşadık” dedi. 200 kadar üyesi olan BRAJ’ın lideri Min Htut, Nobel ödüllü lider Suu Kyi’nin tam olarak ne düşündüğünü bilmediğini de sözlerine ekledi. Min Htut, “Görüşme imkanımız olsaydı Arakanlı Müslümanlar için bir şeyler yapmasını talep edecektik” dedi. Myanmar’daki Budist gruplar arasındaki Müslüman karşıtı havanın büyüdüğüne dikkat çeken Min Htut, “Bu yüzden Suu Kyi konuşmak istemiyor olabilir” ifadelerini kullandı. Arakan Müslümanlarının sorunlarının çözülmesi adına uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Min Htut, “Türkiye bu noktada öncü rol alabilir.” dedi.

6 yorum:

  1. gerçekten çok üzücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bu zalimleri Kahhar ismi celili ile tecelli edip onları kahretsin inşaAllah..

      Sil
  2. dua müminin silahıdır dua edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin inşaAllah.. Daima dua ediyoruz. Allah cümlemizin hayırlı dualarını kabul eder ve bizleride zor imtihanlardan geçirmez inşaAllah..

      Sil
  3. bayanlar özel günlerinde salavatı tefriciye esma ları okuyabililermi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm salavatları okuyabilirler buna tefriciye de dahildir. Ama hatimlere katamazlar. Yani arkadaşlar arasında veya cemaatlerdeki hatimlere okuduklarını bağışlayamazlar..
      Özel günlerde de ibadet yapabilirler..
      Örneğin salavat, tevhid,estağfirullah çekebilirler..
      Allah'ı zikredebilirler. Esmaül hüsnayı istediği kadar çekebilir. Camiye giremez, oruç tutamaz, kur'an tutamazda okuyamazda, Allah yar ve yardımcınız olsun sevgili kardeşim..

      Sil