Helal Logosu


bu logoyu gördüğünüz ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz arkadaşlar Türkiyede bu işi en iyi en sağlam bunlar yapıyor
‘Temiz yenmesi içilmesi’ Allah’ın kesin emirlerindendir. Leş, kan, domuz eti, alkol vb. temiz olmayan gıdalardandır ve Allah tarafında yasaklanmıştır. Ancak, günümüz dünyasında Müslümanların ekonomik, siyasi ve askeri alanda çökmesi üzerine, Allah’ın emirleri dikkate alınmayarak, pek çok şey gibi gıdalarda kirletilmiştir.

halal

Müslüman olan insan, gerek kendi iç dünyasında, gerekse mesaj vermek istediği dış dünyada bir değer üretmek zorundadır. Kutsallarından hareketle inancını ciddiye almalı ve yaşamalıdır, böylelikle kulluk bilincini olgunlaştırır. Zaruri ihtiyaçların bazında gıda tüketimi temel ihtiyaçtır, yaşam içinde şarttır. Yaşamın temeli olan gıdaya yaklaşım, kulluk boyutunun da ana damarlarında birini teşkil etmektedir. Maalesef bu ihtiyacı için müracaat ettiği pazar ise kendi inancının kurallarına göre hareket etmemektedir. Tamah ile harama uzanan köprüler olmuştur. Günümüz müslümanı, hammadde ve katkı maddelerinin daha çok ecnebi dünyadan gelmesi karşısında aciz kalmıştır ve Allah’ın emirlerini dikkate almaz olmuştur ancak, yine de genelleme yapmak yanlıştır. Öyle ki, helal gıda için Müslümanlar dünyada harekete geçmişler ve gıdalar incelenip helal sertifikası ile sertifikalandırıp İslam’a uygunluğu tescil edilmektedir.

Son yıllarda bu heyecan verici olaylar karşısın-da bizi ümitlendiren helal gıda üzerine çalışmalar, inançlı insanlar olarak memnun etmektedir.

Gimdes, Afia, Dünya Helal Gıda Birliği vs. gibi kuruluşlar Müslümanlar adına çoktan harekete geçmiş ve çalışmaların hızla sürdürmektedir. Allah’ın emirlerini yüceltelim, takdir edilmelidir ki son yıllarda gıda raporları berbat durumdadır ve içecekler ise sağlıksızdır.

helal_logo



Can korunmalıdır, namus korunmalıdır ve inanç korunmalıdır. Bunlar içinde Müslüman duruşumuz korunmalıdır. Müslümanlar temiz olan gıdayı tüketir, leş yemezler. Sevdiklerimizi de uyaralım, helal gıda konusunda hassas olalım. Müslümanlar hayvanlardan geviş getiren ve su içen hayvanları tüketir. Leş yiyen, pislik yiyen, hayvanları yemezler. Karada, havada ve denizde ölçü budur. İçeceklerden sarhoş edici ve zarar verici meyveler den uzak durulmalıdır.

İçecekleri binlerce çeşit meyve suyu, süt ve kokteylleridir, harama gitmek için bir sebep yok, helal dairesi gen iştir. Daha güzel ve temiz bir dünya için Müslümanları öncelikle, inançlarının lazımı ne ise ona davet ederiz.

Hak ile olmak duası ile Allah’a emanet olunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar