Mescid-i Aksa çöküyor!.



Mescid-i Aksa çöküyor!.

Siyonistler yıkım kazılarına aralıksız devam ediyor.

KUDÜS’TE Mescid-i Aksa’da meydana gelen çöküntülerin ardından Müslümanların endişeleri her geçen gün daha da artıyor. 10 gün içerisinde ikinci çöküntüsünü yaşayan Mescid-i Aksa’nın durumu giderek daha kritik bir hal alıyor. İsrail’in Mescid-i Aksa ve çevresiyle ilgili yürüttüğü sinsi projelerin başında gelen kazı çalışmaları ise son 10 yılda hız kazanarak yıkım çalışmalarına dönüştü.

Filistin yönetiminin, Mescid-i Aksa’nın altının oyulduğu ve tarihi yapıyı yıkılıp çökme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı için itiraz ettiği kazılar, tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Yerin 30 metre altında yapılan ve Mescid-i Aksa’yı kale gibi çevreleyen kazılar, bölgede sık sık göçüklere yol açıyor.

Terörist İsrailli arkeologların yürüttüğü kazılar, son olarak Mescid-i Aksa’nın Silsile Kapısı’na 60 metre mesafede bulunan Filistinlilere ait binanın avlusunda, 3 metre eninde, 15 metre derinliğinde bir göçüğe neden oldu.

Ağlama Duvarı’ndan Mescid-i Aksa’ya açılan Tenzekiye Medresesi ve Silsile Kapısı’nın altından geçen kazılar, Pamukçular Kapısı’nın ardından Katolik Ermeni Kilisesi’nin altına ulaşıyor. Daha sonra sola kıvrılan tünel, Mescid-i Aksa’nın diğer kapısı Babu’l-Hıtta’ya ulaşmadan Hristiyanlar tarafından Hz. İsa’nın sırtında bir çarmıhla yürütüldüğüne inanılan ‘’Via Dolorasa’’nın (Çile yolu) başında son buluyor.

Tünel, Emeviler, Eyyubiler, Memlüklüler ve Osmanlılardan kalma pek çok tarihi yapının altından geçerek Mescid-i Aksa’yı adeta bir kale gibi çevreliyor.

Teröristler Mülteci Kampını Bastı: 2 Ölü

Ramallah’ta mülteci kampına giren terörist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Ramallah Tıp Kompleksi Müdürü Ahmed el-Beytavi, Batı Şeria’daki Kalendiya Mülteci Kampı’na giren İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan olayda, Filistinli Cihad Aslan (19) ile Rubin Faris (32) hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları da vahşi İsrail askerlerinin “arandıkları” gerekçesiyle kamptaki bazı Filistinlilerin evinde arama yapmak istemesi sonucu, taraflar arasında arbede yaşandığını, bu esnada İsrail askerinin ateşi sonucu 2 kişinin öldüğünü ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar