Geylani İlim Kültür ve Tasavvuf Dergisi 3.sayı Tanıtımı

 

3.SAYIMIZ KARGO DAHİL 15 TL

Şanlıurfa Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın bir çok hizmetlerinden biri olan dergimizi sizler için hazırladık. Elinizin altında bir ilim hazinesi bulunsun istedik. Şeyh Ahmed el Kadiri Hazretlerinin himmetleriyle hizmetimize devam ediyoruz. 

Her daim elinizin altında, çantanızda toplu taşıma araçlarında bile rahatlıkla okuyabileceğiniz bir dergi..

Edebiyatımızda hikmetli beyitlerin ilk temsilcisi sayılan şair Nâbî, kendi çocuğunun şahsında bütün gençlere, insanlara ilmin önemi hakkında bir mesaj veriyor


“Cehldir âdeme zindân-ı belâ Ki düşenler göremez rûy-ı rehâ.”


(İnsanı belâ zindanına kapatan şey cehalettir, öyle bir zindana düşenler kurtuluş yüzünü göremezler.)


İlim, sonsuz bir deryadır. Her insan, bu ummandan kapasitesi kadar alabilir. Bir düşünür, "Doğru işlemeyen akıl, keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil, doğru gitmesin- dedir." diyor. 

Bizlerin asli vazifesi sizleri hayra yönlendirmek yoksa insan zekî olabilir; ancak öğrendiklerini hayra yönlendirmiyor, hayırlı işlerde kullanmıyorsa zekâsını boşa harcıyor demektir. Bilmenin, öğrenmenin bir kuralı, bir hedefi olmalı. Bizler sizlere hedefler sunmak gayretindeyiz ve hazırladığımız 48 sayfalık dergimizin içeriğini merak ediyorsanız! 


Şeyh Ahmed el Kadir'i (ks) hazretlerinin Niyâzî Mısrî Divanı'ndan nutk-ı şerh-i okuduğunuzda ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerle ilim hazinenize büyük katkılar olacağına hiç şüpheniz olmasın. 


Allah dostlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Büyük mutasavvıf Ma'rûf-i Kerhî Hazretlerinin (ks) hayatı ve önemli detaylar var mutlaka okumalısınız..


Mübarek günleri ibadet ve taatiyle bizden takip edin..


Nefsin hakikatini anlayabilmek için "Nefsin Gündemi/Nefs ile söyleşi" yazımız ve merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz..


Şefaat hakkında ayet ve hadislerle açıklamalarımızı adaletle şefaatin çelişki olmadığını ve bununda Allah'ın bir vaadi olduğunu hatırlatan güzel bir yazımızı mutlaka okumalısınız. 


Modernizm her zaman ki gibi önce edebiyat veya sanat akımı diye başlayıp sonrasında da insanların tüm hayatını içine alarak değiştiren bir akımdır. Detayları yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz. 


Dönemin Başbakanı Rahmetli Turgut Özal Japonya ziyareti sırasında Japon bürokratlarla eğitim hakkında yaptığı söyleşide Japon Başbakanı "Sizin Çanakkale'niz bizim Hiroşima'dan kat kat üstündür. Yeter ki siz evlatlarınıza hakkıyla anlatın."demiş. İste bizde bu gayret içinde boğazlarımızı sıkıştıran o düğümlerle sizlere anlatmaya çalıştık okumanız ve duygularımızı paylaşmanız duasıyla..


Hilafetin kaldırılmasında ki siyasi oyunlar ve gerçeklerin paylaşıldığı bir yazı..


Üç aylarda okunması faziletli olan dualar ve zikirler, salâtü'l fatih ve anlamı. Beşâirul Hayrât (Hayırların Müjdeleri) İsimli Salavatı.. Hem Arapça metni hem de anlamı..


Her zaman merak edilen konulardan biridir. Kabirlerde Kur'an okunur mu? Bu sorumuzun mezheplere göre fetvalarını merak ediyorsanız ilgili yazımızı okumalısınız.


Allah'a borç vermez misiniz? Nasıl olduğunu merak ediyorsanız,


Siz okuyucularımızdan gelen şiirler köşemiz


Derviş Çocuk bölümümüz de hikayeler, faydalı bilmece bulmaca ve boyama sayfalarımız ile hadisi şerifleri en güzel görseller ile rengarenk bir sayfa "Çocuklar Anne ve Babanızla Birlikte Peygamberimizin Hadislerini Öğreniyoruz" köşesi..

Bu ayda sizlerleydik şükürler olsun.. 

Gelecek sayımızda görüşmek üzere.. 

 فِي أَمَانِ اللهِ 

 

İrtibat

kadiriyolcusu@gmail.com

GEYLANİ İLİM KÜLTÜR ve TASAVVUF DERGİSİ sitesi için tıklayın 

Emrah Arıkan

Emine Kaya

Şanlıurfa Kadiri Asitanesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar