Irak'ta 3 Türk işçi kaçırıldı

Irak'ta 3 Türk işçi kaçırıldı, işçi aileleri endişeyle bekliyor
Irak'ın Kerkük şehrinde bir hastanenin soğutma ve asansör işini yapan firmanın işçi ve mühendisleri kaçırıldı.

Irak'ın Kerkük şehrinde bir hastanenin soğutma ve asansör işini yapan firmanın işçi ve mühendisleri kaçırıldı. Kaçırılan işçilerin aileleri, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, yetkililerin devreye girmesini istiyor.

Irak'ın Kerkük şehrinde silahlı kişiler Türk işçilerin kaldığı evi bastı. Üç işçinin Aksaraylı bir asansör firmasının çalışanları olduğu ortaya çıktı. Kaçırılan işçilerden işçilerden Muttalip Kütük'ün babası Naim Kütük, bir hafta sonra askere gidecek oğlunun bir an önce bulunmasını istedi. Acılı baba Kütük, kaçırılmasaydı oğlunun bir hafta sonra döneceğini söyledi. Baba Naim Kütük, "Oğlum, önümüzdeki hafta vatani görevini yapmak üzere askere gidecekti. Cumhurbaşkanı'mızdan, Başbakan'ımızdan, Dışişleri Bakanı'mızdan ve tüm yetkililerden yardım talep ediyorum. Sadece benim çocuğum değil diğer kaçırılanlar da bir an önce sağ salim bulunsun istiyorum." diyerek gözyaşı döktü.


Oğlunun bir asansör firmasında 8 yıldır çalıştığını anlatan Naim Kütük, firmanın 23 gün önce oğlunu Irak'a gönderdiğini kaydetti. Kütük, ''Oğlumun çalıştığı firmanın Aksaray'daki yetkilisi evime geldi. Muttalip ile beraber çalıştığı 2 işçinin daha silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Kaldıkları eve baskın yapan silahlı kişiler evde kalan 5 kişiyi tehdit ederek yere yatırıp gözlerini kapatmışlar. El ve ayaklarını da bağlamışlar." diye konuştu.


Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Gültekin, baba Naim Kütük'ü ziyaret ederek, her türlü girişimin yapıldığını, kısa sürede kaçırılan işçilerin bulunarak Türkiye'ye getirileceğini umut ettiklerini belirtti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar