Kılıçdardoğlu'nun konuşması canımızdan edecekti

Kılıçdardoğlu'nun konuşması canımızdan edecekti


Libya'daki iç karışıklık ve isyan yüzünden Türkiye'ye dönen vatandaşlar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Libya'daki iç karışıklık ve isyan yüzünden Türkiye'ye dönen vatandaşlar, CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu'na tepki gösterdi. İşçiler, Filistin konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya liderinin elinden aldığı ödülün iade edilmesi ile ilgili sözleri yüzünden az daha canlarından olacaklarını söyledi. Libya'da çalışırken çıkan olaylar yüzünden Türkiye'ye dönen Elbistanlı Beşir Kılınç ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kılınç, Libya'daki kabustan canlarını zor kurtardıklarını belirterek, Türkiye'deki ödül tartışmasının Libya'da bulunan Türklerin durumunu çok olumsuz etkilediğini belirtti. 
Kılınç,
-"Orada her şeyimiz normaldi. Kaddafi Türklerin kılına bile dokunulmayacağını taahhüt etti. Sonra televizyonlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun çıkıp 'ödülü iade etsin' demesi orada sinirleri gerdi. Polislerin bize davranışı bile değişti. Bize olan davranış neredeyse 180 derece değişti. Bizi azarlamaya itelemeye başladılar. Eğer biraz daha bu tartışma devam etse ve Kemal Kılıçdaroğlu az daha konuşsaydı oradaki Türklerin büyük bir bölümü katledilebilir evine dönemeyebilirdi." dedi. 

Yine Libya'dan dönen başka bir işçi Fehmi Doğanay ise Türkiye'deki tartışmalardan dolayı ciddi sıkıntılar çektiklerini aktardı. Doğanay,
-"Biz orada canımızı kurtarmaya çalışıyorduk. Libya'da çok çeşitli insan toplulukları var. Mısırlılar var, Tunuslular var. Ancak Türklerin yeri hepsinden ayrı ve saygın. Tahliye edileceğimiz güne kadar yöneticiler dahil, tüm Libyalı görevlilerden iyi niyet gördük. Saygı gördük. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen ödülün iade edilmesi konusu orada sinirleri gerdi. Şartlar bizim için çok olumsuz olmaya başladı." ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder