Libya'dan tahliyelerimizi tüm dünya hayranlıkla izliyor!


Libya'dan tahliyelerimizi tüm dünya hayranlıkla izliyor!
Binali Yıldırım, Libya'daki tahliye sürecinde dünyanın Türkiye'yi hayranlıkla seyrettiğini söyledi.

Çanakkale'de yapılması planlanan radyo ve televizyon ortak anten kulesi ve verici sistemi tesislerinin tanıtım toplantısına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Libya'daki tahliye sürecinde dünyanın Türkiye'yi hayranlıkla seyrettiğini söyledi.
Kolin Otel'deki toplantıya 2 saat gecikmeli gelen Yıldırım, burada AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in yazdığı ve Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, ''Erzincanlı Hasan Çavuş'' adlı oyun sürpriziyle karşılaştı. Oyunu büyük bir dikkatle seyreden Bakan Yıldırım, duygulandı ve zaman zaman gözleri doldu. Oyunun ardından sunucunun Erzincan ağzıyla konuşarak kürsüye davet etmesi ise Yıldırım'ı güldürdü.
Çanakkale'nin geçilmezliğinin çok pahalıya mal olduğunu ve maddiyatla ölçülemeyeceğini kaydeden Bakan Binali Yıldırım, ''Bütün hücrelerimizde hissettiğimiz Kurtuluş Savaşımız'ın, Çanakkale zaferimizin, bu memleketin bağımsızlığı, geleceği, bu milletin hür ve bağımsız yaşaması için o günlerde verilen mücadelenin ne kadar ulvi, ne kadar önemli olduğunu yıllar sonra bile görüyoruz. Bu bizim millet olarak bağımsızlığımıza, esaret altına girmeden tarih boyunca yaşama azmimize önem verdiğimizi anlatıyor.'' dedi.
Ülkenin gidişatının kısa yatırımlardan uzun yatırımlara doğru gittiğini belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ''Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor bu insanlar. Uzun vadeli, kalıcı ve istikrarlı üretime yönelik yatırımlar artmaya başladı. Türkiye'nin her anlamda önemi ve etkinliği artıyor. Bakın Libya'da yaşanan olaylar, Türkiye'nin vatandaşlarını oradan getirme işi... Şu anda Akdeniz'de böyle bir imkan ve kabiliyeti olan başka ülke yok. Dünyada örnek bir iştir ve diğer ülkeler bu konuda destek ve yardım istiyor. Bu hepimizin gururu, hepimizin sevinci. Vaktiyle İDO şirketini kurmasaydık, dünyanın 1 numaralı denizcilik şirketi haline getirmeseydik, bugün bu imkan ve kabiliyetimiz olmayacaktı. Yaklaşık bin 300 kilometre deniz yolunu 18 saatte giden gemi sadece Türkiye'de var. Hızır gibi gittiler, 3 bin vatandaşımızı alıp geldiler. Eskiden bazı ülkeler bu operasyonları yaparken biz hayran hayran izlerdik. Şimdi durum tersine döndü. O operasyonda vatandaşlarımızın, Marmaris Limanı'na yanaşırken bizi gördüklerinde Türk bayrağı açarak büyük bir gururla Türklüğü haykırması hepimizi duygulandırdı." şeklinde konuştu.
Ortak ideallerinin, 2023 Türkiye'sinin rüyasını hep beraber görmek olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: "Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında olmak için gereğini yapacağız. İşte o zaman bize bu toprakları, bu ülkeyi emanet eden şehitlerimize, gazilerimize borcumuzu ödemiş oluruz. Çanakkale'nin bu anlamda önemli bir yeri vardır. Bu ülkeye, bize bağımsızlık yolunu açan adres Çanakkale'den geçiyor. Onun için sayısal karasal yayını buradan başlatmaya karar verdik. İstanbul'da da aynı ama Çanakkale bir adım daha öne geçti. 2015'e kadar bütün vilayetlerimizde bu salkım saçak çelik konstrüksiyon anten direkleri ortadan kalkacak. Yerine daha güvenli, daha iyi hizmet üretecek kulelerden bütün şehirlerimizde yapacağız.''

Yorum Gönder

0 Yorumlar