Kadın Neden Açılarak Hayasız Bir Görünüşe Bürünür?


Kadın Neden Açılarak Hayasız Bir Görünüşe Bürünür?

Îmân zayıflığı ve Rahman’dan korkmamak: Kadın Allahın, emrine muhalefet edenlere olan cezalandırmasını unutunca dilediğini yapar. Şeytan, kötülüğü emreden nefsinin şehvetleriyle beraber kalbinin arkasından onu kötülüklere sürükler. İnsan ve cinlerden olan şeytanları ona süsler. Bu yüzdendir ki Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Cehennem ehlinin çoğunluğunun kadınlar olduğunu gördüm” buyurmuştur. (Buhari rivayet etmiştir.)

Kötü terbiye: Aileler, fertlerini hayır üzere yetiştirmeyi ihmal edince sapıklık yolları açıldı. Nesil bu şekilde yetişti, annesini açık gören de açıldı.

Yayın araçları: Modern yayın araçlarının yaygınlaşması ile, fazilet düşmanları hedeflerine ulaştı. Bunun en önemli sonuçlarından biri, gizli incilerin çıkarılıp rezil bataklıklara atılmasıdır.

Taklit: Fitnelerin arttığı bu asırda bazı kadınlar çılgınlık derecesinde, ahlak ve faziletten yoksun olup bütün düşünceleri vücutlarını sergilemek olan batı kadınlarının huylarını taklit ettiler. Böylece müslüman kadın, batılı kadınların açık saçıklığını ve düşük ahlakını taklit eder oldu.

Kötü arkadaş: Nitekim “Arkadaş sürükleyicidir” denilmiştir. (“et-Teberruc vel İhtisab Aleyh” adlı kitaptan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder