26 Mart 2012 Pazartesi

Kur’an’ı Kerim Hakkında Blgiler

Soru 35 :Sahabeler karşılaştıklarında ve ayrılacakları zaman birbirlerine devamlı olarak okudukları bir sure
vardı. İmamı Şafi hazretleri “Kur’an’dan sadece bu sure nazil olsaydı, insanlara dünya ve ahiret
mutluluğu için  yeterdi.” Diyerek manasını ve önemini anlattığı bu surenin ismini ve manasını söyleyiniz.                                      

Cevap  : Asr suresi. Manası; “Asra yemin olsun ki, muhakkak insanlar hüsran  içindedir (zarardadır).
              Ancak iman edip salih amel işleyenler, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bunların
dışındadır.”
           
Soru 36: Kur’an’ı Kerim Peygamber Efendimize nerede ve ne zaman nazil olmaya başlamıştır?
Cevap  : Mekke yakınlarında Hira mağarasında, 610 yılı Ramazan ayında nazil olmaya başlamıştır.

Soru 37: Ayet el Kürsi hangi surededir?
Cevap  : Bakara suresinde.

Soru 38: Allah’ü Teala kimin suçsuz olduğuna dair ayet indirmiştir?
Cevap  : Hz. Aişe (r.anh.).

Soru 39: Hüküm ayetleri Mekke’de mi yoksa Medine’de mi nazil olmuştur?
Cevap  : Medine’de.

Soru 40: Kur’an’ı Kerim'de kaç cüz vardır?
Cevap  : 30 cüz.

Soru 41: Kur’an’ı Kerim’deki en uzun ayet hangisidir?
Cevap  : Bakara suresi 282. Ayetidir.

Soru 42: Kur’an’ı Kerim’in ilk okunduğu mescit hangisidir?
Cevap  : Medine’de “Beni Zerik” mescidi.

Soru 43: Kur’an'ı Kerim’de “Cennet” kelimesi kaç defa zikredilmiştir?
Cevap  : 66 defa.

Soru 44: Kur’an’ı Kerim’de “cehennem” kelimesi kaç defa zikredilmiştir?
Cevap  : 126 defa.

Soru 45: Bakara suresinden sonra hangi sure gelir?
Cevap  : Al-i İmran suresi.

Soru 46: Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan kimdir?
Cevap  : Abdullah bin Mesut (r.a.).

0 Değerli Yorumlarınız:

Yorum Gönder

❀✿Google+ Followers❀✿

❀✿İzleyiciler❀✿

❀✿Popular Olanlar❀✿

❀✿Ziyaretçilerimiz❀✿


web stats Neler Okunmuş hangi sayfa Tıklanmış :) Flag Counter

❀✿Archive❀✿