Kur'an'da AY (Gökteki Gezegen)Kelimelerindeki Mucizeler

AY’A GİDİLİŞ TARİHİ

Kitabımızın ilk kısmının 16. bölümünde Ay’a gidileceğine dair Kuran’da geçen ifadeleri inceledik. Bu ifadelerin en önemlilerinden biri Kamer (Ay) Suresi’nin 1. ayetidir. İşte bu ayetten Kuran’ın sonuna kadar 1389 ayet vardır. Hicri takvime göre 1389 yılı, miladi 1969 yılına karşılık gelmektedir ve bu tarih Ay’a insanların ilk ayak bastığı tarihtir. (1389 sayısı ayrıca bu surenin veya Kuran’ın vahyedilmesinden yaklaşık 1389 yıl sonra Ay’a gidileceğine işret olarak da düşünülebilir. Çünkü hicri takvim Kuran’ın vahyinin devam ettiği bir tarihte başlamaktadır.)
Yaklaştı saat ve yarıldı Ay                        54- Kamer Suresi 1
Ay (Kamer) Suresi'nin ilk ayetinden Kuran'ın sonuna kadar kaç ayet vardır? 1389

Ay'a ilk insanın ayak basış tarihi Hicri takvimin hangi yılındadır? 1389

AY (Senenin bölümleri)

Kuran’da gökteki Ay, “Kamer” olarak farklı kelimeyle, senenin kısımları olan ay ise “şehr” olarak farklı kelimeyle ifade edilir. Birçok dilde bu böyledir. Örneğin İngilizce’de gökteki Ay, “Moon”dur, senenin bölümleri olan ay ise ayrı bir kelime “month”dır. Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüşünde 365 tekil gün oluşurken; Ay, Dünya’nın etrafında 12 defa dönerek, 12 ay oluşturur. Kuran ayların sayısının 12 olduğunu söyler. 1 yıl 12 tane aydan oluşur ve Kuran’da 12 defa olarak bir ay (şehr) kelimesi geçer. Ayların sayısının 12 olduğu Kuran’ın şu ayetinde belirtilir:
... Allah’ın katında ayların sayısı onikidir...                                           9- Tevbe Suresi 36
 
Kelime Kuran'da geçiş adedi
Bir ay 12

Ayların sayısı veya bir senede Ay'ın Dünya etrafındaki dönüş sayısı 12

AY (Gökteki gezegen)

Gökteki gezegen olarak “Ay (Kamer)” kelimesi, tüm türevleriyle Kuran’da tam 27 defa geçmektedir. Bu sayı, Ay’ın Dünya etrafındaki eliptik turuna eşittir. (Kitabımızın bilimsel mucizeleri anlatan ilk kısmının 15. ve 16. bölümlerinde Ay’la ilgili Kuran’ın anlatımlarına değindik.) Kuran’da Güneş ve Ay’ın bir hesaba tabi olduğuna dikkat çekilir. (Bakınız 55- Rahman Suresi 5) Kuran’ın işaret ettiği gibi matematiksel hesaplandırmayla ifade edilebilen Güneş’in ve Ay’ın, Kuran’daki tekrar adetlerinde de matematiksel mucize sergilenmesi çok anlamlıdır.
 
Kelime Kuran'da geçiş adedi
Ay 27


Ay’ın eliptik turu kaç gün sürer?
27

Yorum Gönder

0 Yorumlar