KADİR GECESİNİN TESPİTİ

Kadir Gecesini Şu Günlerde Arayalım
Her aklınıza estiği, içinizden geldiği zamanda DUA edebileceğiniz gibi, belirli günlerin ve gecelerin de DUA'nın gerçekleşmesi hususunda büyük rolü vardır.
Kadir gecesini özellikle şu gecelerde arayınız:
İçine girdiğiniz Ramazan Ayı eğer…
Pazar günü başlamışsa, 28’ini 29’e bağlayan gece;
Pazartesi günü başlamışsa, 20’sini 21’e bağlayan gece;
Salı günü başlamışsa, 26’yı 27’ye bağlayan gece;
Çarşamba günü başlamışsa, 18’i 19’a bağlayan gece;
Perşembe günü başlamışsa, 24’ü 25’e bağlayan gece;
Cuma günü başlamışsa, 16’yı 17’ye bağlayan gece;
Cumartesi günü başlamışsa, 22’yi 23’e bağlayan gece; İmam’ı Şâranî’ye göre Kadir gecesi’dir… Biz de aynı kanâati taşıyoruz.
Ramazan'ın 20'sinden sonraki tek geceler.
Muharrem'in 10. gecesi.
Receb'in girdiği gece.
Receb'in 15. gecesi.
Mi'râc gecesi..
Şaban ayının 15. gecesi.
Arefe geceleri..
Ramazan ve Hac Bayramları geceleri
Cuma günü hutbe saati ile ikindi arası
Receb'in 27. günü.
Şaban'ın 15. günü.
Ramazan günleri
Arefe günleri
Muharrem'in 10. Günü
Zilhicce'nin 10. günü
Biz bu günleri böylece verdikten sonra, özellikle geceler üzerinde durulması ve dahi, gece yarısından sonraki saatlerin iyi değerlendirilmesi üzerinde duralım.
&
DUA'nın zamanı denince özellikle iki husus önemlidir.
İç şartlar.
Dış şartlar.
İç şartlar demek, içinde bulunduğumuz hâleti ruhiye demektir. Gerçekten, yürekten gelir bir biçimde; içi yana yana denilen bir şekilde DUA etmek önemlidir. Zirâ ancak böyle bir hâl, tam konsantrasyon sağlar. Beynin güçleri, ancak böylelikle tek bir noktaya, tek bir konuda yoğunlaşarak, isteğe yönelik yayın yapar.
İkinci olarak belirtilen dış şartlar ise tamamiyle ortam şartları ile alâkalıdır.
Bu dış şartların birincisi güneşin parlamaması ve hatta ışıklarının tamamiyle kaybolmasıdır. Zirâ güneş'in yaydığı kozmik ışınım büyük ölçüde beyin gücünü keser.
İkinci olarak önemli bir husus da Jüpiter ve Venüs gibi planetlerin yumuşak ve besleyici radyasyonunun beyni etkilediği saatlerdir.
Bu saatleri bulmak için gerekli hesaplama usullerini İbrahim Hakkı Erzurumî "MARİFETNAME" isimli eserinde bütün detayları ile izâh etmektedir. Bunun için, piyasadan, içinde bu bölümün de olduğu TAM tercüme seçilmelidir. Zirâ, bir Mars saatinde, olacak iş, münakaşaya dökülüp olmazken; bir Venüs veya Jüpiter saatinde olmayacak iş, şaşırtıcı biçimde oluşuverir de hayretler içinde kalabiliriz.
Bu sebebten dolayıdır ki, yapacağımız bir takım işleri içinde bulunduğumuz saatlerin tesirlerine göre düzenlemenin çok büyük yararları olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar